Sprogimas

B. Bėranto knygos „Pirštų galiukais“ pristatyme – nuoširdžios emocijos ir kalėdiška nuotaika

Pirmadienio vakarą Vilniaus Naujamiestyje įsikūrusioje kavą, daiktus ir žmones jungiančioje erdvėje „Demoloftas“ jaukiai ir betarpiškai pristatyta rašytojo Beno Bėranto trumpų istorijų knyga „Pirštų galiukais“.

Susirinkusiems svečiams autorius atvirai pasakojo apie trylika metų brandintą rinkinį ir inspiracijas kūriniams bei perskaitė tris noveles, kurios sulaukė šiltų reakcijų. „Rašau apie vidinius išgyvenimus, neretai apie sudėtingus ir skaudžius, bet kūryboje man visada svarbu viltis ir tikėjimas, kad širdyje meteoritų išmuštose duobėse galima iš naujo pasodinti gražias patirtis“, – pristatydamas vieną iš istorijų pasakojo Benas Bėrantas.

 

Muzikinę atmosferą kūrė akustiškai suskambėjusi dainininkė Monika Juškevičiūtė-Nika Ganga bei pianistas Liudas Vervečka, kurie atliko kūrinius „Sodas“, „Fisherman“ ir „Fly Away“. Pristatymą papildė jausmingas bachatos šokėjų Andriaus Krištopaičio ir Monikos Jasionytės pasirodymas pagal novelę apie įsimylėjėlius, atradusius vienas kitą šokio sūkuryje ir einančius namo kartu siaučiant pūgai.

„Mano novelės jautrios ir asmeniškos, todėl norėjosi ir tokio knygos pristatymo. Labiausiai tikiuosi, kad žmonės iš jo išėjo su gražiomis emocijomis širdyse“, – sakė pristatymą surengęs knygos autorius. „Tik bėda ta, kad istorijos trumpos, dėl to ir vakaras prabėgo kaip viena akimirka. Jaučiuosi labai laimingas išleisdamas šią knygą, jausmas tarsi įvykus Kalėdų stebuklui.“

„Pirštų galiukais“ – septyniolikos trumpų istorijų rinkinys, jame užfiksuotos jausenos, kurios gali būti nematomos plika akimi, bet išgyvenamos iki širdies gelmių ar neuronų galų. Šie pasakojimai romantiški, nostalgiški, sapniški ir tuo pat metu tokie, kurie ne vienam gali pasirodyti artimi. Juk daugelis yra patyrę pirmų pasimatymų magiją, netikėčiausiu metu užklupusią meilę, taip pat ir pajutę paskutinio bučinio skonį ar paslėpę svarbiausius prisiminimus tolimiausioje širdies kertėje. Knygos leidimą finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Benas Bėrantas yra trumpų istorijų rašytojas, o „Pirštų galiukais“ – pirmoji jo knyga suaugusiems skaitytojams. Benas taip pat žinomas kaip septynių knygų vaikams autorius, jos išverstos į trylika užsienio kalbų. Šiuo metu gyvena Vilniuje, šalia Vilnelės. Dirba leidybos agentu, todėl daug keliauja po pasaulį. Mėgsta stebėti žmones, o jų santykiai jam yra viena įdomiausių temų.

Jurgitos Kunigiškytės  (JUJU Fotografija) nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode