Popiežiaus žinia Pasaulinės Maisto dienos proga

glitimoSpalio 16 dieną Jungtinių Tautų Maisto ir Žemės ūkio agentūra (FAO) kvietė minėti 44-ąją Pasaulinę maisto dieną, svarstyti apie teisę į maistą, kuri užtikrina geresnį gyvenimą ir ateitį. Šios dienos proga paskelbtoje popiežiaus Pranciškaus žinioje pabrėžiama, jog teisė į maistą – ne vien pakankamo kiekio, bet ir pakankamos kokybės – yra iš tiesų prioritetinė, nes atsiliepia į vieną iš svarbiausių ir pamatinių žmogaus poreikių.

Deja, dažnai matome, jog ši teisė nėra gerbiama arba tinkamai taikoma, o tai lemia daug žalingų pasekmių asmenims ir visuomenėms. Popiežius Pranciškus parėmė Jungtinių Tautų agentūros kvietimą pertvarkyti maisto gamybos ir tiekimo sistemas, kad visi galėtų apsirūpinti pakankamu ir sveiku maistu. Todėl svarbu nepamiršti valgymo veiksmui būdingų socialinių ir kultūrinių aspektų, pridūrė jis.

„Žmonija, sužeista daugybės neteisybių, skubiai reikalauja imtis veiksmingų priemonių, padedančių geriau gyventi, broliškai veikti kartu, žinant, kad ši Dievo mums duota planeta turi būti taikiam sambūviui atviras sodas“, – rašo Pranciškus, dėkodamas visiems, kurie kilniai darbuojasi, kad pagaliau atsikratytume badmiriavimo pasaulyje rykštės.

Budas.lt nuotr.


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode