Parama dėkojame




Vaikų darželiams – milijonu eurų daugiau

darzeŽemės ūkio ministerija iki gruodžio 31 d. vaikų ugdymo įstaigas kviečia teikti paraiškas pagal Ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų vartojimo skatinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose paramos taisykles. Šiai priemonei finansuoti 2024 m. skirta 2 130 tūkst. Eur, o tai yra beveik milijonu eurų daugiau nei pernai.

Paramos laikotarpis nuo 2024 m. sausio 1 d. iki gruodžio 31 d.

Žemės ūkio ministerija jau penktus metus tęsia savo inciatyvą skatinti vaikus maitinti sveikatai palankiais ir kokybiškais produktais, taip pat ir tiekiamais rinkai trumposiomis žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinėmis.

Paramos suma padidinta beveik milijonu eurų reaguojant į aktyvų vaikų ugdymo įstaigų norą vaikus maitinti pagal kokybės sistemas pagamintais produktais bei nuo šiemet padidintą paramos sumą vienam vaikui per mėnesį.

Parama yra dengiamas kainų skirtumas, susidarantis renkantis ekologiškus ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintus produktus vietoj įprastinių maisto produktų ir žaliavų.

Parama teikiama vaikų ugdymo įstaigoms, dirbančioms pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, taip pat daugiafunkciniams centrams ir pagal pradinio ugdymo programas dirbančioms vaikų ugdymo įstaigoms, tačiau tik tiems centrams ir įstaigoms, kurie dirba taip pat ir pagal ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo programas.

Šių vaikų maitinimui skirtą maistą vaikų ugdymo įstaiga turi gaminti tik tam tikslui skirtose patalpose ir turi turėti galiojantį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotą maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą (t. y. nepirkti maitinimo paslaugos).

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos, kurios siekia gauti paramą pagal taisykles, įsipareigoja pagal kokybės sistemas pagamintų produktų įsigyti ne mažiau kaip 60 proc. (maksimalus paramos dydis vienam vaikui per mėnesį nuo šių metų padidintas iki 26 eurų (buvo 20 eurų)) arba ne mažiau kaip 50 proc. (maksimalus paramos dydis vienam vaikui per mėnesį nuo šių metų padidintas iki 22 eurų (buvo 17 eurų)) pagal kokybės sistemas pagamintų produktų viso vaikų maitinimui skirto maisto kiekio.

2023 m. 1 344 tūkst. Eur biudžeto lėšų paramos gavo 63 vaikų ugdymo įstaigos, maitinančios daugiau kaip 10 500 vaikų. Ypač aktyvios buvo Šiaulių ir Druskininkų miestų, Panevėžio, Plungės, Ukmergės ir Lazdijų rajonų savivaldybės, kuriose vaikai kasdien gauna šviežią, sveikatai palankų mūsų krašto ūkininkų išaugintą maistą.

Ministerija kviečia aktyviau jungtis ir kitų savivaldybių, ypač didžiųjų miestų, darželius į šią bendruomenę, kuri gyvena darnoje su mus supančia aplinka. Daugiau informacijos dėl paraiškų teikimo galite rasti čia.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode