Burokėliai nėra mano mėgstamiausia daržovė, tačiau burokėlių salotas mėgstu. Gal Jus sudominsiu ir Jūs pamėgsit tokias salotas.
- Paprastai imu 3–4 vidutinio dydžio burokėlius, juos nuplaunu, suvynioju į foliją ir kepu orkaitėje 180 °C apie 1–1,5 val. Tada atvėsusius nulupu ir supjaustau griežinėliais.
- Imu apie 200 g kokių nors salotų (labai tinka špinatų lapai, burokėlių lapai, bet galima naudoti ir kitas). Salotas sumaišau su padažu, kurį pasidarau pati.
- Padažui reikia sumaišyti tokius ingredientus: 3–4 šaukštus aliejaus, nedaug citrinos sulčių, druskos ir medaus iki 1 arbatinio šaukštelio.
- Salotoms reikės „Fetos“ tipo sūrio, kurį tiesiog supjaustau kubeliais.
- O tada viską dedu į lėkštę. Pirmiausia – burokėliai, po to – salotų sauja, galiausiai sūris.
- Jeigu turite kedro, graikiškų riešutų, galima jų užbarstyti. Taip pat tinka provanso žolelės.
Pabandykite ir pamatysite, kad burokėliai taps vienu iš mėgstamų valgių.
Sonata Razmienė
Parengta pagal www.naminisnaminis.lt