Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
- Cukinijos, 4 vnt.
- Miltai, 1 stikl.
- Dideli kiaušiniai, 2 vnt.
- Pienas, 0,25 stikl.
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Malti džiūvėsėliai, 2 stikl.
- Tarkuotas Parmezano sūris, 0,75 stikl.
- Truputis alyvuogių aliejaus
Gaminimo instrukcija:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Cukinijas nulupkite, galus nupjaukite, pačias cukinijas supjaustykite lezdelėmis, pabarstykite druska ir pavoliokite miltuose (galima tiesiog užberti miltų ir išmaišyti).
- Išplakite kiaušinius su pienu. Atskirai lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį (atidėkite truputį sūrio pabarstymui).
- Pavoliokite cukinijų pirštelius plakinyje, nuvarvinkite, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo skardą. Viršų pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais ir likusiu sūriu.
- Kepkite, kol gražiai apskrus (apie 20 minučių). Patiekite su mėgstamu padažu.
Sveikata.lt