Paruošimo laikas:
Apie 1 val.
Porcijų skaičius:
60
Ingredientai:
Miltai, 250 gr.
Kepinti lazdynų riešutai, 100 gr.
Sviestas, 150 gr.
Cukrus, 150 gr.
Druska, 1 žiups.
Kepimo milteliai, 0,5 a.š.
Kiaušinis, 1 vnt.
Kiaušinio trynys, 1 vnt.
Tarkuota citrinos žievelė (nebūtina)
Gaminimo instrukcija:
Sudėkite riešutus ir cukrų į elektrinį smulkintuvą, pertrinkite. Ten pat suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą. Vėl viską pertrinkite ir permaišykite.
Įmuškite kiaušinį, įdėkite dar vieną trynį, vėl viską permaišykite.
Toliau tešlą minkykite rankomis. Kai išminkysite, įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą ir išpjaukite formelėmis sausainukus (iš nurodyto ingredientų kiekio išeina maždaug 90 mažų sausainukų). Galima tiesiog formuoti nedidelius rutuliukus ir įspausti po riešutą (kaip jums patinka labiau).
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol lengvai apkeps. Atvėsinkite ir išimkite iš skardos.
Prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra, bet tai nėra būtina.
Lengvi, traškūs ir aromatingi sausainukai, kurie patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Sausainių dėžutėje išliks traškūs net kelias savaites. Puikiai tiks dovanoms.
Sveikata.lt