Bananų džemas

Paruošimo laikas:

Apie 30 min.

Porcijų skaičius:

2

Ingredientai:

Nulupti prinokę bananai, 500 gr.

Cukrus, 250 gr.

1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys

Gaminimo instrukcija:

Supjaustykite bananus mažais gabaliukais.

Sudėkite į puodą kartu su tarkuota citrinos žievele, supilkite sultis, suberkite cukrų ir išmaišykite.

Pastatykite virti ant vidutinės ugnies, o po 5 minučių, kai bananai suminkštės, pertinkite trintuvu. Jei patinka, galima dalį bananų palikti ir nepertrintą.

Virkite tol, kol masė ims tirštėti. Įdėkite į lėkštutę arbatinį šaukštelį džemo ir įkiškite porai minučių į šaldiklį. Jei konsistencija jus tenkina, puodą galima nukaisti.

Supilkite džemą į sterilų stiklainį, uždenkite dangteliu, apverskite. Palikite, kad atvėstų. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Šis lengvai ir greitai paruošiamas nuostabaus skonio džemas idealiai tinka įvairiems desertams.

Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode