Salotų „laiveliai“ su kalakutiena

 

Ingredientai:

   Alyvuogių aliejus, 2 v.š.

   Nedidelis geltonas svogūnas (susmulkintas), 1 vnt.

   Kalakutienos faršas, 500 gr.

   Druska, 1 a.š.

   Pomidorų pasta, 1 v.š.

   Aitriųjų paprikų milteliai, 1 v.š.

   Romaninės salotos, 2 gūž.

   Tarkuotas sūris, 1 sauj.

   Supjaustyti pomidorai, 2 vnt.

   Susmulkintas raudonas svogūnas, 1 vnt.

   Supjaustytas avokadas, 1 vnt.

   Kapotos kalendros

Gaminimo instrukcija:

   Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą geltoną svogūną, apkepkite, kad suminkštėtų (apie 5 min.). Sudėkite kalakutieną, pabarstykite druska, kepkite pamaišydami 4 minutes.

   Sudėkite pomidorų pastą, užberkite aitriųjų paprikų miltelių, kepkite dar minutę. Supilkite sultinį ir troškinkite pamaišydami 2 minutes.

   Salotų lapus atskirkite, sudėkite po du, kad išeitų storesni ir tvirtesni „laiveliai“. Įdarykite kepta kalakutiena, pabarstykite tarkuotu sūriu, pomidorų, avokado, raudono svogūno gabaliukais ir kapotais žalumynais.

   Sveikas, skanus ir sotus užkandis, idealiai tiks vasarą. Turi mažai angliavandenių, todėl įvertins ir tie, kas laikosi dietos.

Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode