Reikės:
500 g virtų penne makaronų
500 g keptų moliūgų
120 g šaltai rūkytos šoninės
20 g sviesto
2 šaukštų miltų
500 ml pieno
šviežiai malto muskato
1 lauro lapelio
1 kupino šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
100 g varškės sūrio su kmynais
100 g rūkyto „Medžiotojų“ sūrio
100 g fermentinio sūrio
Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone. Šis patiekalas puikiai tinka vaišinti draugus ar didesnę šeimyną – tai geras naminis maistas.
Gaminame: Šoninę supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su sviestu. Pakepiname, kol apskrus. Suberiame miltus ir išmaišome. Tai bus bešamelio padažo variacija.
Supilame pieną, įtarkuojame muskato, įdedame lauro lapelį ir išjungiame kaitrą. Suberiame kietąjį sūrį ir išmaišome.
Smulkiname kitus ingredientus: varškės ir rūkytą sūrį supjaustome kubeliais, o fermentinį sutarkuojame burokine tarka. Į didelį dubenį suberiame virtus makaronus ir keptus moliūgus. Paskleidžiame sūrius ir užpilame pasiruoštu padažu. Viską išmaišome. Sudedame į dvi kepimo formas ir kepame 190 °C orkaitėje apie 30 minučių.
Beatosvirtuve.lt