Reikės:
100 g pusriebės varškės
60–80 ml kefyro
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
120 g speltos miltų
120 g visų grūdo dalių kvietinių miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
Priedams:
150–200 g šaltai rūkytos neriebios šoninės
300–400 g smidrų
150 g grietinės
šviežių krapų
Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės. Ar toks derinys gali būti neskanus? Žinoma, kad negali. Tarte flambee receptą esu užrašiusi „Kepinių knygoje“, o čia pateikiu pavasarinę improvizaciją: tešla ne mielinė, o varškinė su visų grūdo dalių miltais, dar pridėjau vėlyvo pavasario delikateso – smidrų. Tik grietinės ir šoninės negalima niekuo keisti.
Pagaminsite du didelius pyragus, jais pavaišinsite 8–10 žmonių.
Gaminam: varškę sumaišome su kefyru ir aliejumi. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Varškę sumaišome su miltais ir suminkome tešlą. Ji turi būti gana minkšta, bet nelipti prie rankų. Tešlą paliekame pastovėti 15 minučių.
Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais. Jei smidrai stori – perpjauname juos pusiau, jei laibi – paliekame tokius, kokie yra.
Tešlą padalijame pusiau. Ant miltuoto stalviršio iškočiojame pailgus papločius. Perkeliame juos į kepimo popieriumi išklotas skardas.
Papločius patepame grietine, pabarstome šoninės gabaliukų ir išdėliojame smidrus. Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusius pabarstome smulkintais krapais. Kepinį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
Beatosvirtuve.lt