Reikės:
3 kiaušinių
3–4 šaukštų cukraus
350 g varškės
70 ml kefyro ar graikiško jogurto
žiupsnio druskos
5 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
2 šaukštų kama miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio muskato
aliejaus kepti
grietinės patiekti
trintų uogų patiekti
Minkšti ir purūs, lengvi varškiniai blynai su trintomis uogomis. Tikrai negalima jų atsivalgyti. Taps šeimos favoritais.
Gaminame: kiaušinius išplakame su cukrumi ir ištriname su varške. Įpilame kefyro, pasūdome ir išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kama miltais ir muskatu (jei neturite kama miltų, keiskite juos viso grūdo kvietiniais, speltų, avižiniais miltais arba maltais riešutais). Persijojame. Įmaišome miltus į varškės masę. Tešla bus tiršta, grietinės konsistencijos.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepame didelius blynus. Patiekiame su grietine ir uogomis.
P.S. Kama miltai, importas iš kaimynų estų, tai skrudintų rugių, kviečių, miežių ir džiovintų žirnių grūdai. Visos šios sudėtinės dalys yra plikomos, džiovinamos, skrudinamos, valomos ir galiausiai susmulkinamos iki į miltus panašios konsistencijos. Viena iš pagrindinių sudėtinių „Kama“ miltų dalių – žirnių milteliai.
Juos rasite didžiosiuose prekybos centruose. Labai skanu įmaišyti į jorgurtą, kefyrą, palikti išbrinkti ir skanauti.
Beatosvirtuve.lt