Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

Reikės:

1 ėriuko mentės su kaulu (apie 1 kg, jei rasite nesupjaustytą – bus puiku)

1 šaukštelio malto kumino

3 šaukštų raudonojo vyno acto

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio maltos ciberžolės

0,5 šaukštelio maltos kalendros

kelių žiupsnių druskos

2 skiltelių česnako

4–5 laurų lapų

Šitaip paruošta mentė man skaniausia, todėl visada ją taip ir gaminu: kaskart keisdama prieskonių derinius mėgaujuosi vis kitokiu rezultatu, bet mėsa visada minkšta ir sultinga. Tokiais prieskoniais pagardinta ėriena tikrai nukels jus į rytietišką virtuvę, o jei norite paviešėti kituose kraštuose – gardinkite klasikiniu anglišku deriniu – česnakais, rozmarinais ir pipirais arba rinkitės Viduržemio jūros regionui būdingus prieskonius: citrinų sultis ir žieveles, raudonėlius, česnakus.

Ruošiame ėrieną: česnakus sutraiškome peiliu. Prieskonius, išskyrus laurų lapus, sumaišome su actu ir aliejumi.

Mėsą gerai įtriname marinatu ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti. Geriausia – per naktį, bet jei skubate, užteks ir valandos ar kelių. Į kepimo maišą klojame laurų lapų, ant jų uždedame marinuotą ėrieną, maišą užvyniojame ir šauname kepti į 170 °C temperatūros orkaitę 2,5 valandos.

Patarimas: kepant išsiskyrusias sultis supilkite į indelį, nugriebkite riebalus, o sultinį sutirštinkite trupučiu miltų, su sviestu suminkytų į vieną gabaliuką.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode