Reikės:
2 paprikų
2 cukinijų
250 g pievagrybių
250 g vyšninių pomidorų
3 skiltelių česnako
2–3 cm ilgio imbiero šaknies
kepintų sezamų arba rapsų aliejaus kepti
druskos, pipirų
sezamų sėklų pabarstyti (nebūtina)
Padažui:
2 šaukštų medaus
3 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų Vursterio padažo
Patiekti (pasirinktinai) plokščios duonelės arba virtų ryžių
Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais.
Cukiniją supjaustome stambiais gabaliukais, pomidorus – pusiau. Susmulkiname česnakus, o imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame.
Į puodą įpilame šlakelį aliejaus, suberiame česnakus ir imbierus, truputį juos pašildome, kol pradės sklisti aromatas. Į keptuvę ar kitą puodelį supilame padažo sudedamąsias dalis ir kartais pamaišydami pakaitiname, kol padažas sutirštės iki sirupo konsistencijos. Išjungiame kaitrą ir atidedame.
Į puodą su imbierais ir česnakais suberiame paprikas ir pakepiname, kol šiek tiek suminkštės (apie 7 minutes). Tada sudedame pievagrybius ir dar pakepiname apie 5 minutes. Dabar laikas cukinijoms. Gardiname druska ir pipirais.
Cukinijoms suminkštėjus, suberiame pomidorus, juos tik pašildome. Į dubenėlį dedame ryžių, daržovių ir pašlakstome pašildytu padažu, pabarstome sezamų sėklomis.
Patarimas: daržoves kepkite ant stiprios ugnies, kad karštis išgarintų daržovių drėgmę.
Beatosvirtuve.lt