Reikės:
2 vidutinio dydžio morkų
1 svogūno
1 paprikos
0,5 pankolio
2 skardinių smulkintų konservuotų pomidorų
4–5 valgomųjų batatų
120 g mėlynųjų pelėsių sūrio
100 ml grietinėlės
1 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
1 šaukštelio pipirų mišinio
1 šaukštelių raudonėlių
druskos
alyvuogių aliejaus
laiškinių česnakų papuošti
Šioje sriuboje susitinka turbūt visi skoniai, dėl kurių patiekalai mums atrodo ypatingai gardūs: saldumas, rūgštumas, švelnus karstelėjimas. Tikrai nustebinsite draugus.
Kubeliais supjaustome ir atskiruose dubenėliuose atidedame morkas, batatus, svogūną, pankolį ir papriką. Puode pakaitiname aliejų, įdedame aitriųjų paprikų pastos, šiek tiek pakaitiname. Suberiame svogūnus ir pankolius. Juos pakepinę, suberiame paprikas, batatus ir morkas, pipirus. Viskam apkepus supilame smulkintus pomidorus, įberiame raudonėlių, pasūdome ir verdame 15–20 minučių. Sriubą sutriname maisto trintuvu. Kitame puode pakaitiname grietinėlę ir sūrį, kol jis ištirps.
Sriubą patiekiame lėkštėse ar dubenėliuose, užpylę sūrio ir grietinėlės padažo. Papuošiame laiškiniais česnakais.
Beatosvirtuve.lt