Sprogimas

lisaDainininkė ir dainų autorė Lisa Marie Presley (Liza Mari Presli), vienintelis rokenrolo legendos Elvis Presley (Elvio Preslio) vaikas, buvo palaidota legendinėje šeimos viloje „Graceland“ Memfyje, Tenesio valstijoje, kur sekmadienį šimtai gerbėjų ir artimųjų susirinko į viešą atsisveikinimo ceremoniją. 

Memfyje minios žmonių rikiavosi į eilę dar auštant, kad galėtų atiduoti pagarbą L. M. Presley, kuri mirė sausio 12 dieną, kai buvo skubiai nugabenta į ligoninę sustojus širdžiai. Jai buvo 54-eri. 

Priscilla Presley (Priscila Presli) – L. M. Presley motina, kuri šešerius metus iki skyrybų 1973-aisiais buvo kultinio dainininko žmona, – kartu su atlikėjais, tarp kurių buvo kanadiečių dainininkė Alanis Morissette (Alanis Moriset), roko grupės „Guns N' Roses“ vokalistas Axlas Rose'as (Akslas Rouzas) ir grupės „Smashing Pumpkins“ vokalistas Billy Corganas (Bilis Korganas), atidavė savo pagarbą velionei. 

„Sielvartas yra kaina, kuria mokame už meilę“, – teigė Sarah Ferguson (Sara Fergiuson), buvusi princo Andrew (Endriaus) žmona, princesių Beatrice (Beatris) ir Eugenie (Judžini) motina, cituodama savo buvusią uošvę – velionę Jungtinės Karalystės karalienę Elizabeth II (Elžbietą II), kuri šiais žodžiais kreipėsi į 2001-ųjų rugsėjo 11-osios išpuolių Jungtinėse Valstijose aukų šeimas. 

L. M. Presley, kuri gyveno audringą gyvenimą savo visame pasaulyje garsaus tėvo šešėlyje ir šio mėnesio pradžioje dar dalyvavo Beverli Hilse vykusiuose „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose, buvo skubiai nugabenta į Kalifornijos ligoninės intensyviosios terapijos skyrių dėl širdies sustojimo ir netrukus mirė.

L. M. Presley buvo vienintelė E. Presley atžala. 

Anksčiau ji kontroliavo bendrovę „Elvis Presley Enterprises“, bet 2005-aisiais pardavė didžiąją dalį įmonės akcijų privataus kapitalo kompanijai. 

Jos rankose liko vila „Graceland“ Memfyje, Tenesio valstijoje, buvusi jos tėvo rezidencija, kurioje jis buvo rastas be sąmonės 1977-ųjų rugpjūtį. Jis buvo nugabentas į ligoninę, tačiau ten konstatuota, kad dainininkas mirė nuo širdies smūgio. 

Toksikologų išvadose nustatyta, kad jo organizme buvo didelis kiekis receptinių vaistų. 

L. M. Presley yra išleidusi tris albumus ir buvo aktorės Riley Keough (Raili Kio), vaidinusios filme „Pašėlęs Maksas: įniršio kelias“ (Mad Max: Fury Road), motina. 

Be Danny Keough (Denio Kio), su kuriuo išsiskyrė 1994-aisiais, ji buvo ištekėjusi už Holivudo žvaigždės Nicolo Cage'o (Nikolo Keidžo), dainininko Michaelo Jacksono (Maiklo Džeksono) ir aktoriaus ir kompozitoriaus Michaelo Lockwoodo (Maiklo Lokvudo).

L. M. Presley liko sugniuždyta po sūnaus Benjamino (Bendžamino) savižudybės, įvykusios prieš mažiau nei trejus metus.

Pranešama, kad L. M. Presley buvo palaidota šalia jo savo tėvo šeimos vilos „Graceland“ teritorijoje.

Redaktorė Miglė Giri

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode