Sprogimas

Pareiškimas dėl kaltinimų kardinolui M. Ouellet: nėra pagrindo pradėti tyrimą

pagrindoVyskupų dikasterijos prefektas kardinolas Marcas Ouellet Kanadoje buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu. Popiežiaus nurodymu buvo atliktas išankstinis tyrimas, per kurį nustatyta, kad kaltinimas neturi pagrindo.

Vyskupų dikasterijos prefektas kardinolas Marcas Ouellet tapo vienu iš 88 Kvebeko arkivyskupijos dvasininkų, prieš kuriuos Kanadoje buvo pateiktas kolektyvinis ieškinys, kaltinant seksualiniu priekabiavimu. Kardinolas kaltinamas priekabiavimu prie tuomet 23 metų amžiaus asmens. Pasak kaltinimo, tai įvykę 2008 m., kai kardinolas buvo Kvebeko arkivyskupas.

Popiežius Pranciškus nurodė jėzuitui kun. Jacques’ui Servais atlikti išankstinį tyrimą. Ketvirtadienį Šventojo Sosto spaudos salės vadovas Matteo Bruni paskelbė pareiškimą, kuriame informuojama, kad tėvo J. Servais SJ tyrimas jau baigtas. Pasak jo, kardinolo kaltintojas nei popiežiui atsiųstame rašytiniame pranešime, nei liudijime, kurį tyrėjas išklausė dalyvaujant ir Kvebeko arkivyskupijos atstovui, nepateikė faktų, kurie galėtų būti pagrindas pradėti kanoninį tyrimą. Tad ir popiežius Pranciškus, susipažinęs su išankstinio tyrimo išvadomis, nusprendė, kad kanoninis tyrimas nebus pradedamas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode