Parama dėkojame




Mažeikių policijos komisariate atidengta angelo sargo kompozicija ir atidaryta nauja sporto salė

policangelasRugsėjo 20 d. prie Mažeikių rajono policijos komisariato atidengta kompozicija „Angelas sargas“, o komisariate atidaryta treniruoklių salė. Iniciatyvos ėmėsi ir darbus vykdė Komisariato viršininkas Alfonsas Meškys bei kolektyvo nariai.

Kompoziciją bei salę palaimino Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas.

 

Vadovo nuostata

Vizualus grožis ir jauki darbo aplinka turi tiesioginę ir nenuginčijamą įtaką gerai žmogaus savijautai ir darbo kokybei. Tai nuostata, su kuria A. Meškys pradėjo vadovauti Mažeikių rajono komisariatui. Jo nuomone, darbo aplinka turi būti jauki, kad tiek darbuotojai, tiek įvairiais reikalais čia užsukantys gyventojai jaustųsi gerai.

Ėmėsi darbų

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, 2020-aisiais, kai tik A. Meškys perėmė Mažeikių policijos komisariato vairą, tarp prioritetinių darbų buvo patalpų ir aplinkos tvarkymas: „Svarbiausia, kad visa tai buvo daroma paties kolektyvo rankomis, lyderiaujant vadovui. Talkų metu buvo išvalytos patalpos, atsikratant nereikalingu balastu, sutvarkytas kiemas, išpjaunant pasenusius medžius ir apgenint likusią augmeniją. O tada ir atsirado erdvės meniniam akcentui, papuošusiam komisariato prieigas.

Diskusijų su Viekšniuose gyvenančiais meniškos sielos žmonėmis Vilmantu Lukausku ir Stanislovu Jankumi metu buvo apsispręsta, kad čia turėtų stovėti angelo sargo skulptūra. Gaminant pačią kompoziciją, dalyvavo ne tik minėti meistrai, bet ir pats komisariato viršininkas. Jis ir virinimo darbų nepabūgo, su Viekšnių seniūnu Kornėlijumi Kryžiumi iš žvyro karjero parsigabeno didžiulį akmenį ir ant jo pritvirtino sukurtą kompoziciją.

Pasak A. Meškio, ši kompozicija atitinka policijos tarnybos esmę – ginti, saugoti, padėti. Čia vaizduojamas angelas sargas laiko apkabinęs Mažeikių herbą ir tarsi saugo Mažeikių r. savivaldybę bei jos žmones, kiekvieną rytą pasitikdamas komisariato pareigūnus, džiugins jų sielas ir primins pareigūno misiją.

Treniruoklių salė

Tą pačią dieną buvo pristatyta ir dar viena naujovė – komisariato patalpose įrengta šiuolaikiška treniruoklių salė, kurioje pareigūnai galės stiprinti savo fizinę sveikatą, jėgą ir ištvermę. Šios salės įrengimą taip pat inicijavo komisariato viršininkas, o įrengta savo jėgomis, policijos darbuotojams buriantis po darbo valandų ir savaitgaliais.

Anot A. Meškio, tokios salės poreikis didžiulis – sportuojančių pareigūnų daug, o buvusios sąlygos – prastos: Komisariato rūsy, kuriame pareigūnai gerino fizinį pasirengimą ir sveikatą, lietingu oru apsemdavo vanduo, o sienose apsigyvenęs pelėsis.

G. Smagriūnienės teigimu, darant policijos struktūrinius pokyčius, antrajame aukšte atlaisvinta keletą kabinetų, kuriuose A. Meškys komisariato bendruomenei pasiūlė savo jėgomis įsirengti treniruoklių salę. Ne tik teisės, bet ir statybos mokslus krimtęs viršininkas subūrė iniciatyvių darbuotojų komandą ir per keturis mėnesius išgriovė kabinetų pertvarą, suremontavo ir įrengė100 kvadratinių metrų modernią erdvę sportui. Čia perkelti ne tik seni treniruokliai iš rūsio, bet įsigyta ir naujų.

Komisariato vadovas naudotis sale pakvietė ir atsargoje esančius pareigūnus, kurie pasiūlymą sutiko džiugiai ir dėkojo už nuoširdžią bendrystę bei sudarytą galimybę gerai leisti laiką ir jaustis neužmirštais.

Nuotr. iš asmeninio archyvo.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode