Parama dėkojame




Politikos diskusijų festivalis „Aš esu Valstybė“

valstRugsėjo 8 d. Mažeikių senamiesčio parke vyko politikos diskusijų festivalis „Aš esu Valstybė“, kuriame savo veiklą pristatė politinės partijos, jaunimo ir kitos organizacijos, skaityti pranešimai, vyko diskusijos. Šachmatų mėgėjai dalyvavo simultane su Lietuvos Respublikos Seimo pirmininke, didmeistre Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Festivalyje dalyvavo Seimo Pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen, Nacionalinės ekspedicijos nariai, Jaunimo reikalų agentūros atstovai, Mažeikių rajono savivaldybės garbės pilietis, buvęs Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas, visuomenės veikėjas Robertas Dargis, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento, Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovai, paramos Ukrainai organizacijos „Blue/Yellow“ įkūrėjas ir vadovas Jonas Ohmanas, Plungės, Telšių, Skuodo rajonų ir Rietavo savivaldybių merai bei Mažeikių ir Akmenės rajonų savivaldybių vicemerai ir kt.

Prieš festivalį Seimo Pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen su Seimo Pirmininko sekretoriato vadovu Luku Vaičiaku apsilankė Mažeikių rajono savivaldybėje (toliau – Savivaldybė), susitiko su Savivaldybės vicemerais Kristina Juškevičiene, Eimantu Salatka, Živile Undraitiene, mero patarėja Viktorija Pagojiene, Savivaldybės administracijos direktore Jolanta Kekyte, direktorės pavaduotoju Arvydu Pociumi. Aptarti švietimo, sveikatos apsaugos, pramonės zonos kūrimo Mažeikiuose klausimai, kalbėta apie politikos diskusijų festivalį.

Senamiesčio parke festivalio dalyvius sveikino Savivaldybės vicemerė Kristina Juškevičienė, Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen, kiti svečiai.

Nacionalinės ekspedicijos dalyviai kvietė Mažeikių rajone ieškoti dar neatrastų, bet labai svarbių faktų, į istoriją pažvelgti kitais, netikėtais, kampais, klausė, ką turėtų nufotografuoti ir parodyti žiūrovams. Jaunimo reikalų agentūros atstovai kalbėjo apie organizuotą jaunimą, siekiantį suburti aktyvius jaunus žmones veikti, ugdyti pilietiškumą ir dalyvauti sprendimų priėmime. R. Dargis kalbėjo apie būtinybę mokytis, ugdyti bendruomeniškumo, socialumo, kūrybiškumo jausmą, gebėjimus. Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento, Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovai aiškino jaunų žmonių pasirengimo ginti savo valstybę svarbą. J. Ohmanas pasidalijo mintimis apie tebevykstantį karą Ukrainoje, nuolatinę paramą šios šalies gyventojams, kvietė nepamiršti, jog karas dar nesibaigė.  

Diskutuota apie tvarią ir pilietišką visuomenę, kurią gali kurti savo šalį mylintys ir saugantys žmonės, apie tai, kas skatina ieškoti bendro siekio nuolat kurti tvirtą, demokratinę, savimi pasitikinčią ir lyderiaujančią visuomenę, būtinybę skatinti jaunus žmones domėtis savo valstybės gyvenimu, ugdyti asmeninio indėlio kuriant šalies gerovę suvokimą, sieti save su valstybe.

Plungės, Telšių, Skuodo rajonų ir Rietavo savivaldybių merai bei Mažeikių ir Akmenės rajonų savivaldybių vicemerai diskusijoje kalbėjo apie jaunimo situaciją savivaldybėse, jaunimo dalyvavimą vietos savivaldoje, jaunimo reikalų tarybų veiklą.

Renginio metu 15 šachmatų mėgėjų dalyvavo simultane su Seimo pirmininke, didmeistre V. Čmilyte-Nielsen. Dviem varžovams pavyko didmeistrę įveikti, vienam – pasiekti lygiąsias. Kitose dvikovose varžovams teko pripažinti V. Čmilytės-Nielsen pergalę.

Festivalis baigėsi atlikėjo Jurgio Didžiulio koncertu.

Erasmus+ projektą „Aš Esu Valstybė“ vykdo asociacija „Mažeikių gatvės gimnastai“ kartu su Savivaldybės jaunimo koordinatoriumi, jaunimo organizacijomis, rajono moksleiviais.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode