Pirmą kartą Kėdainiuose – daiktų „bankas“. Gali prisidėti kiekvienas!

Kėdainių rajono savivaldybė Kėdainių rajono moterų krizių centrui skyrė patalpas Specialiojoje mokykloje. Čia nuo šiol saugomi kėdainiečių paaukoti įvairiausi daiktai, reikalingi mamoms su vaikais ar sunkiai besiverčiantiems žmonėms.

Naujojo daiktų „banko“ patalpas apžiūrėjo ir su Kėdainių moterų krizių centro vadove Rita Stakniūniene susitiko rajono meras Saulius Grinkevičius ir mero pavaduotoja Olga Urbonienė.

„Džiaugiuosi puikia idėja įkurti daiktų „banką“ ir Kėdainių rajono moterų krizių centro veikla. Ši organizacija skiria didelį dėmesį mamoms ir vaikams, taip pat tiems, kurie papuolę į sunkias situacijas. Šio centro darbuotojos padeda krizę išgyvenančioms moterims, norinčioms pradėti gyventi savarankiškai. Joms trūksta baldų, drabužių, buitinės technikos ar indų. Būtent tokių daiktų kaupimas ir dalinimas – puikus būdas padėti žmonėms“, – kalbėjo S. Grinkevičius.

Nevyriausybinė organizacija intensyviai dirba su Kėdainių pagalbos šeimai centro Laikino apgyvendinimo namų motinai ir vaikui gyventojomis. Kitos – sustiprėjusios ir įgijusios įgūdžių mamos su mažyliais – dažniausia išsikelia į savivaldybėms joms skiriamus socialinius būstus ar bendrabutį, todėl naujiems namas pritrūksta pačių reikalingiausių daiktų.

„Ši idėja – įkurti daiktų suagyklą, subrendo vykdant mūsų veiklą. Pradėjome skleisti žinią savo paskyroje „Facebook“ tinkle, per pažįstamus žmones, ir atsirado daug geradarių, kurie pasiūlo reikiamą daiktą, suneša drabužių ar avalynės. Pamažu kabinete prisikaupė tiek daiktų, kad nebeturime kur jų laikyti. Todėl skirtos patalpos mums ypač reikalingos“, – pabrėžė Moterų krizių centro vadovė R. Stakniūnienė.

Šiuo metu daiktų saugykloje yra laikomi ir jau dalinami pirmieji Kėdainių lietuvių ir švedų draugijos suaukoti daiktai. Taip pat ir kraštiečiai skyrė įvairią paramą: buitinę techniką, baldus, drabužius ir kt.

Nugabenti daiktus sunkiai besiverčiantiems geranoriškai padeda seniūnai, daug bendradarbiaujama su seniūnijų socialinėmis darbuotojomis.

Kas dieną Kėdainių rajono moterų krizių centrui prireikia pačių reikalingiausių daiktų. Todėl centro direktorė R. Stakniūnienė kviečia geros valios žmonės atiduoti nebereikalingi daiktai, kurie dar pravers naujiems šeimininkams. Susisiekti su Kėdainių rajono moterų krizių centru galite jų „Facebook“ paskyroje arba telefono numeriu 8 633 30 805.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija, tel. 69543, 69557

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode