Organų donorams pagerbti – žvakelių liepsnos

 

Lietuvos asociacija „Gyvastis“ 2017 metų spalio 20-ąją jau ketvirtą kartą organizavo žvakučių akciją „Už organų donorus“, skirtą padėkoti donorams ir jų artimiesiems.

Spalis yra Pasaulio ir Europos organų donorystės ir transplantacijos mėnuo, todėl spalio 20 dieną V. Kudirkos aikštėje, Vilniuje, suliepsnojo 1521 žvakelė. Tiek, kiek per 47 metus Lietuvoje buvo gyvų ir mirusių organų donorų, kurių dovanoti organai suteikė viltį gyventi ir išgelbėjo tūkstančių sunkių ligonių gyvybę. Gyvųjų donorų, kurie dovanojo vieną inkstą ar dalį kepenų savo šeimos nariui, iki šiol buvo 309.

Žvakelės už organų donorus uždegtos 10 Lietuvos miestų – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje, Vilkaviškyje, Mažeikiuose bei Viekšniuose.

Šia akcija asociacija „Gyvastis“ siekia ne tik atkreipti visuomenės dėmesį į itin aktualią ir opią organų donorystės problemą, bet ir pagerbti kiekvieno – gyvo ar mirusio – donoro atminimą. Daugumos iš jų šiandien nebėra ir jiems tiesiogiai padėkoti negalima, tačiau tie, kuriems buvo padovanotas antras gyvenimas, jų niekada nepamirš.

„Būdo žemaičių“ informacija

Česlovo ČYŽO nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode