Sprogimas

Tobulų formų balerina Kristina Tarasevičiūtė atskleidžia savo mitybos įpročius: be ko ji negali ištverti nei dienos?




Profesionali balerina Kristina Tarasevičiūtė laikosi savaip susidaryto mitybos plano, kurio svarbiausias tikslas – aprūpinti organizmą energija. Itin liekna moteris teigia negalinti atsilaikyti prieš moliūgų sėklas bei riešutus, tačiau nevengia ir cepelinų ar mėsos patiekalų bei bandelių su lašinukais. Tad kur glūdi jos tobulos figūros paslaptis?

Kadangi K. Tarasevičiūtės profesija – pragyvenimo šaltinis, išlaikyti nepriekaištingas kūno formas balerinai yra viena pagrindinių užduočių. Pasak moters, per daugybę metų ji yra atradusi savitą mitybos planą, kurio stengiasi laikytis.

„Rytą pradedu stikline vandens ir kava su pienu. Apie vidurdienį susivilioju nedideliu užkandžiu, o pirmasis sotus valgis būna apie 14 val.: tada gaminuosi pietus arba, skubėdama į tolimesnius darbus, užbėgu į valgyklą. Pietums paprastai renkuosi makaronus, cepelinus ar patiekalus su mėsa. Tuomet seka pavakariai, kurių metu valgau viską, ko tik norisi: neretai tai būna nelabai sveikas maistas, gardėsiai, – pasakojo balerina. – Vakarienės laikas, jos kiekis ir turinys priklauso nuo to, ar vakare yra repeticija, spektaklis, o gal vakaras – laisvas. Jei vakaras neužimtas, dažniausiai valgau, ką tik sugalvoju.“

K. Tarasevičiūtės teigimu, pagrindinis jos mitybos principas – nepersivalgyti bei išlaikyti balansą tarp gaunamo energijos kiekio ir fizinės veiklos. Nors per dieną suvartojami patiekalai pasižymi aukštu kaloringumu, tai leidžia nepritrūkti energijos šokant.

Ilgalaikės energijos šaltinis – riešutai 

„Esant dideliems fiziniams krūviams, visada kremtu riešutus, – šypsodamasi teigė moteris. – Lėtai besiskaidantys riebalai suteikia ilgalaikės energijos ir manęs „nesmukdo“: šokant puiki savijauta yra labai svarbus veiksnys. Kūnui snūduriuojant padidėja traumų rizika, nukenčia judesių atlikimo kokybė.“

Paklausta apie mitybos pokyčius žiemą bei vasarą, žinoma moteris pasakojo, kad vasarą paplūdimyje jai nėra geresnio užkandžio nei moliūgų sėklos – paragavusi vienos, nebegali sustoti iki išgliaudo visą pakelį.

„Vasarą natūraliai norisi vandeningo, gaivaus, lengvo maisto, o žiemą renkuosi riebesnius produktus – lašiniai su duona ir agurkėliu yra dažna vakarienė. Tačiau jei žinau, kad laukia didelis krūvis, tiek žiemą, tiek vasarą leidžiu sau paskanauti riebesnių valgių ir puikaus energijos šaltinio – riešutų. Riešutai man yra svarbi valgiaraščio dalis, suteikianti ilgalaikės energijos, užtikrinanti kokybišką darbą, budrumą, nuovokumą. Tiesa, valgau tik lazdyno bei anakardžių riešutus“, – sakė žinoma moteris.

Stresas – didžiausias organizmo priešas

 

K. Tarasevičiūtė neabejoja, kad stresas yra baisiausia šių laikų liga, gebanti visiškai suėsti žmogų. Nugaros, klubų skausmai, praplikimas, trapūs kaulai, melsva odos spalva, nutukimas... Visa tai – streso padariniai.

„Gerbkite save ir savo gyvenimą, nepasiduokite stresui ir neleiskite, kad kiti išmuštų jus iš vėžių, – pabrėžė balerina. – Taip pat linkiu išmokti labiau klausytis savo organizmo, tenkinti jo poreikius (neturiu omeny maisto gausos): pavyzdžiui, pajutus alkį, kartais pakanka išgerti vandens: neretai paaiškėja, jog organizmas buvo tiesiog ištroškęs. Galiausiai, jei suvokiate, kad esamoje situacijoje nieko pakeisti negalite, pakeiskite požiūrį ir gyventi bei atlikti tuos pačius darbus taps lengviau. Apgaukite save, nes kas daugiau belieka?“

 

Kristina Tarasevičiūtė su skaitytojais dalinasi ir energijos suteikiančio sumuštinio receptu – kai norisi lengvo, bet sveiko užkandžio:

Reikės:

 

     Šviesios arba tamsios itališkos duonelės riekės
     Šaukšto ožkos sūrio
     Lazdyno (ar kitų mėgstamų) riešutų „Arimex“
     Skysto medaus
     Kelių baziliko lapelių

     Gaminimo eiga:
     Duonelę lengvai paskrudinti, o riešutus – šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje. Duonelę aptepti sūriu, apiberti      riešutais, įsmeigti kelis baziliko lapelius ir apšlakstyti medumi.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode