Sprogimas

Susitikimo vietos pakeisti negalima

 

Mažeikiškiams Danutei Pocienei ir Viktorui Gintauskui, kurie jau daugiau kaip du dešimtmečius gyvena kartu, šių metų vasaris įsimins ilgam. Jų laukė maloni staigmena, kai jau suaugę vaikai su visais anūkais susirinko švęsti bei dalyvauti Lietuvos šimtmečio renginiuose ir pasinaudojo proga pasveikinti savo tėvelius 65-ojo gimtadienio proga.  

Naujojo laikmečio šeima

D. Pocienė jau daugiau nei 40 metų dirba Vytauto Klovos muzikos mokykloje ir yra fortepijono dalyko mokytoja metodininkė, o jos gyvenimo draugas V. Gintauskas buvo Mažeikių termofikacinės elektrinės, vėliau Naftininkų kultūros centro bei „ORLEN Lietuva“ darbuotojas. Likimas taip surėdė, kad dvi šeimos tapo viena ir tai puikus pavyzdys, kaip galima gražiai gyventi ir sugyventi santarvėje. Mažosios atžalos puikiai jaučiasi būdamos kartu, o namai visada pilni vaikiško klegesio ir džiaugsmo.

Nemažai mažeikiškių prisimena, kad šie du šviesūs žmonės ne vienus metus dalyvavo saviveikloje ir kartu dainavo „Draugystės“ chore.

D. Pocienės dukra Vilija Omalley šeimą sukūrė Airijoje, bet prieš kelerius metus su vyru Patrick`u ir vaikais grįžo į Lietuvą. Krakiuose pasistatė patogų ir jaukų namą, kuriame sava vaikyste ir tėvų rūpesčiu džiaugiasi Gabrielė, Benas, Emilija ir vasario 22 d. metukų sulauksianti mažiausioji – Eva. Čia verta pridurti, kad vaikai puikiai adaptavosi Lietuvoje, kalba lietuviškai ir airiškai. Vasario 16 d. septynmetė Emilija dalyvavo bėgime „Bėgame už laisvę“, skirtame Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, įveikė 400 m distanciją ir atminimui gavo šių istorinių varžybų medalį. Benas yra FK „Atmosfera“ (2007 m. gimimo) žaidėjas, jau pelnęs prizus kaip geriausias turnyro gynėjas, geriausias žaidėjas ir pan.

Vilijos brolis Julius gyvena ir dirba Airijoje, yra vedęs ispanę Loreną, į Mažeikius trumpam parvyko su 5 metukų sūneliu Adamu. Kaip sakė Julius, grįžti į Lietuvą visam laikui kol kas neplanuoja.

V. Gintausko vyriausioji duktė Jūratė Baltutienė augina dukteris Neriją ir Giedrę bei sūnų Žygimantą. Pati jau antrus metus gyvena Klaipėdoje. Gyvendama Mažeikiuose, 10 metų dalyvavo folkloro kolektyve „Alksna“.

Šių metų sausio mėnesį duktė Nerija, Klaipėdos progimnazijos 7 a klasės moksleivė, tapo gimtosios kalbos olimpiados, skirtos Lietuvos šimtmečiui, nugalėtoja, o vasario mėnesį Klaipėdos miesto mokinių meninio skaitymo konkurse laimėjo I vietą. Giedrė taip pat puikiai mokosi ir yra šauni moksleivė. Visi Jūratės vaikai dar lanko  Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro džiazinio meno raiškos studiją „Junior city jazz“.

Jūratės seserys – Lina su vyru Stephen`u bei Viktorija su vyru Evaldu – gyvena ir dirba Londone. Viktorija į svečius atvyko su 4 mėnesių Danieliumi – kol kas jauniausia atžala.

Tie, kas mėgsta skaičiuoti, turbūt pastebėjo, kad išvardinti net 9 anūkai. Gimtadienio šventės metu anūkai surengė savo „šou“ pasirodymą ir jubiliatams padovanojo proginę rankų darbo knygą.

Kad jubiliejus būtų išties įspūdingas ir nebūtų rūpesčių tėvams, vaikai, tėvams iš anksto nežinant, užsakė šaunią kavinę, o jau vėliau jubiliatams tereikėjo sukviesti savo artimus gimines ir draugus.

Kažkas pajuokavo, kad tai irgi buvo šimtmečio šventė kaip ir Vasario 16-oji. Šiek tiek tiesos tame yra.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode