Sprogimas

Arlaviškių pažintinis takas vėl džiugins lankytojus

arlaValstybinė saugomų teritorijų tarnyba informuoja, kad atnaujintas ir naujai pritaikytas lankymui populiarusis Arlaviškių pažintinis takas, esantis Kauno marių regioniniame parke. Kadangi einant taku atsiveria ne tik nuostabios Kauno marių panoramos, bet ir unikalus kadagynas, takas dar vadinamas Kadagių slėnio taku. Prieš penketą metų takas buvo pripažintas gražiausiu Lietuvoje. 

Naujas pažintinis takas įrengtas, įgyvendinant Valstybinės saugomų teritorijų projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)”, finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų Regioninės plėtros fondų lėšų. Taką įrengti padėjo ir Kauno rajono savivaldybė. 

Dar 2010 metais įrengtas medinis Arlaviškių pažintinis takas tarnavo ilgokai, tačiau laikui bėgant medinės tako dalys pradėjo dėvėtis. Veikiamas klimato sąlygų, takas tapo nesaugus lankytis, daugelyje vietų mediniai poliai supuvo. Pažintinį taką teko ne kartą remontuoti. 

Smagu, kad prie tako priežiūros prisidėjo Kauno marių regioninio parko lankytojai, pirkdami savanorišką lankytojo bilietą. Gražia tradicija buvo tapęs vienas iš paramos būdų - supuvusias tako lentas keisti naujomis, įsigyjant vardinę lentą. 

Šiuo metu vietoje atitarnavusio medinio tako įrengtas naujas – dabar jo laikančiosios konstrukcijos yra metalinės, o medinės dalys - iš ąžuolo medienos. Tikimasi, kad pažintinis takas tarnaus žymiai ilgiau ir džiugins saugomų teritorijų lankytojus. 

Arlaviškių pažintinio tako lentinė dalis, kuri yra pritaikyta ir neįgaliesiems, vingiuoja Kauno marių šlaito keteros viršumi. Tad lankytojai visais metų laikais galės stebėti kadagyną, Dabintos salą, užburiančias Kauno marių panoramas.

Nors iškilmingas Arlaviškių atnaujinto pažintinio tako atidarymas numatytas pavasarį, juo galima pasivaikščioti jau dabar. Gamta nuostabi visais metų laikais.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos informacija

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode