Kaip sutaisyti sugedusią elektros instaliaciją namuose?

Nutrūkę elektros laidai yra labai dažnas vaizdas namuose, statybvietėse ir daugelyje tokių vietų. Todėl daug žmonių atlieka elektros remontą. Nors atrodo, kad yra nekenksmingi, nutrūkę laidai gali sukelti rimtų nelaimių, jei jų nepaisoma, pvz., elektros smūgį, elektros energijos tiekimo nutraukimą ir kitus fizinius sužalojimus, o netyčia palietus nutrūkusį laidą kartais gali net mirti. Norint išvengti elektros pavojų, kuriuos sukelia nutrūkę laidai, reikia juos taisyti laikantis tinkamų metodų. Jei to nemokate atlikti, daugiau informacijos rasite nuorodoje: https://nevark.lt/paslauga/elektrikas/

Saugumas pirmiausia

Elektra nėra energijos forma, su kuria galima žaisti. Kai užsiimate elektros remonto darbais, pirmiausia turite teikti pirmenybę savo apsaugai su reikiama saugos įranga. Prieš pradėdami montuoti laidus, turite atjungti maitinimą. Net jei tai žemos įtampos maitinimo šaltinis, niekada neturėtumėte sumažinti pavojų, kurį gali sukelti elektra. Visada įsitikinkite, kad visos elektros tiekimo linijos, prijungtos prie to, ką dirbate, yra tinkamai atjungtos, kad netyčia nesusitrenktumėte. Be to, liesdami laidus ir kitas grandinės dalis, nepamirškite avėti visiškai sausos avalynės guminiais arba plastikiniais padais.

Naudokite jungtį ir pritvirtinkite laidą

Lengviausias būdas sutvarkyti nutrūkusį laidą yra naudoti jungtį. Tokiems remonto darbams rinkoje galima rasti įvairių tipų jungčių. Kai naudojate jungtį, nuimkite izoliaciją nuo ¼ iki ½ colio, kad atsirastumėte atsargų remontui. Tačiau tai darydami įsitikinkite, kad nepažeidėte laido.

Sujunkite vielą vielinėmis veržlėmis

Padarius pakankamai vietos elektros remontui atlikti, pažeistą laidą reikia sujungti vielinėmis veržlėmis. Pirmiausia susukite plikus dviejų vielos dalių galus. Jei viela stora, galite naudoti reples. Tada uždėkite vielos veržlę ant jos galo ir suspauskite kaip veržlę ant varžto. Tada saugos sumetimais uždenkite galus elektrine juosta. Jungdami laidus su vielinėmis veržlėmis, visada įsitikinkite, kad naudojate tinkamo dydžio veržlę, kuri puikiai tinka prie laidų.

Sujunkite laidą su užpakaline sujungimo jungtimi

Jei neturite galimybės pritvirtinti laido vielos veržle, kitas pasirinkimas yra naudoti užpakalinę sujungimo jungtį. Sujungimo jungtys sujungia du nutrūkusio laido galus ir suspaudžia juos, kad būtų sukurta tvirta elektros jungtis. Norėdami atlikti šią užduotį, galite naudoti reples arba suspaudimo įrankį.

22-166

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode