Parkų apšvietimas: į ką svarbu atkreipti dėmesį?

parkaiParkų apšvietimas turi didelę reikšmę, kadangi jis padeda padidinti žmonių saugumą tamsiuoju paros metu. Parkų apšvietimas taip pat padeda nukreipti žmonių srautus, ir, kartu su kitais eksterjero elementais, formuoti estetišką lauko erdvės įvaizdį. Dėl šios priežasties parkų apšvietimo sprendimams reikėtų skirti ypatingą dėmesį. UAB ,,SID apšvietimas“ apžvelgia keletą svarbiausių aspektų, kuriuos naudinga žinoti apie parkų apšvietimą.

 

Parkų apšvietimas: svarbiausia – kokybė ir saugumas

Kalbant apie parkų apšvietimą, labai svarbus yra saugumas. Saugiais yra laikomi tokie parkų šviestuvai, kurie turi aukštą IP klasę. Aukštos kokybės parkų šviestuvai yra II elektrosaugos klasės, jų šviesos šaltinis atitinka fotobiologinės saugos standartą IEC/TR62471, standartą taip pat atitinka vibracijos testas, jie turi CE/ENEC sertifikatus, taip pat sumažina CO2 emisiją bei turi IP66 (elektrotechnikos atsparumo klasę nuo šalutinio dulkių ir drėgmės poveikio) ir IK09 (apsaugos klasę).

Parko apšvietimas: reikšmingas ir energijos vartojimo efektyvumas

Parko apšvietimas ir parko apšvietimo sprendimai turėtų būti pasirenkami galvojant apie energijos vartojimo efektyvumą. Siekiant sutaupyti, rekomenduojama rinktis LED parko šviestuvus, kurie taupo energiją, nei, pavyzdžiui, šviestuvus su netaupiomis natrio ir metalo halogeno lempomis. Priklausomai nuo parko šviestuvų modelių ir aplinkos, gaminių tarnavimo laikas svyruoja nuo 30 000 h iki 100 000 h.

UAB ,,SID apšvietimas“, daugiau nei 10 metų besispecializuojanti parkų, gatvių bei kt. apšvietimo spendimų srityje, savo klientams siūlo apsvarstyti savivaldybėje eksploatuojamų parko šviestuvų su netaupiomis natrio ir metalo halogeno lempomis atnaujinimo poreikį į energiją taupančius ir šiuolaikiškus LED šviestuvus su šviesos diodų moduliais. LED moduliai sumontuojami esamuose parkų šviestuvuose pagal kiekvieno parko šviestuvų modifikacijos reikalavimus ir parko apšvietimo šviesotechninius skaičiavimus, pakeičiant netaupias lempas. Taip LED modulis pakeičiamas itin greitai, o modifikavimą gali atlikti bet kuri parko apšvietimo tinklus eksploatuojanti įmonė kaip įprastą šviestuvo remontą.

Parko šviestuvai: verta investuoti į ilgaamžius bei laiko patikrintus apšvietimo sprendimus

Nauji parko šviestuvai bus pasirenkami ne vieneriems metams, tad verta apsvarstyti ilgaamžius bei laiko patikrintus apšvietimo sprendimus. Geriausia rinktis iš patvarių bei patikimų medžiagų, pavyzdžiui, nerūdijančio plieno ar aliuminio, pagamintus parko šviestuvus: taip būsite tikri, kad gaminių greitai nepaveiks išoriniai aplinkos veiksniai, tokie kaip lietus. Be to, daugelis parko šviestuvų gamintojų ar tiekėjų savo produkcijai taiko ilgametę gamyklinę garantiją, kas padeda dar labiau užtikrinti gaminių kokybę.

Lauko šviestuvai parkams: ką dar reikėtų žinoti?

Lauko šviestuvai parkams, kaip ir kiti šviestuvai eksterjerui, ne tik padeda užtikrinti erdvių saugumą bei, kartu su kitais mažosios architektūros elementais, padeda kurti estetinį vietovės vaizdą, bet taip pat kuria šilumos ir jaukumo jausmą. Dėl šių priežasčių svarbu pasirinkti tinkamų dydžių, formų bei kt. parkų apšvietimo sprendimus, kurie ne tik padėtų formuoti eksterjerą, bet ir neakintų ir tinkamai apšviestų vieną ar kitą erdvę. Pavyzdžiui, maži lauko šviestuvai parkams puikiai tinka trumpesniems takeliams, o štai ilgoms alėjoms reiktų apsvarstyti aukštų stulpelinių parko šviestuvų pasirinkimą.

Vis tik, jei nesate tikri, kokius parkų apšvietimo sprendimus geriausia pasirinkti, UAB ,,SID apšvietimas“ dirbanti ilgametę patirtį sukaupusių specialistų komanda pakonsultuos Jus rūpimais klausimais bei padės išsirinkti tinkamiausią parkų apšvietimo sprendimą ir jo valdymo sistemos pritaikymą.

Nuotr.: Parko ,,Lietuvos verslo alėja ir verslo skveras“ apšvietimas

22-163

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode