Norintiesiems rasti savo produktams naujų rinkų – informacinis renginys Briuselyje

Europos Sąjunga siekia rasti savo žemės ūkio ir maisto produktams naujų rinkų bei skatinti jų vartojimą už ES ribų. Europos Komisija ne tik paskelbė kvietimą teikti paraiškas pasinaudoti šiems metams skirtomis pardavimo skatinimo biudžeto lėšomis, bet ir sausio 31 d. Briuselyje rengia tam skirtą informacinę dieną.

Šio renginio metu norintieji pasinaudoti parama pareiškėjai (įmonės, organizacijos, asociacijos) iš visų ES šalių galės išsiaiškinti, kaip rengti ir teikti paraiškas paramai, taip pat visus kitus juos dominančius kvietimo teikti paraiškas teisinius niuansus. Renginio dalyviams bus pristatytos praėjusių metų sėkmės istorijos, taip pat informacinio portalo, skirto reklamuoti žemės ūkio produkciją, galimybės, vyks klausimų–atsakymų sesija. Atkreiptinas dėmesys, kad šį renginį bus galima stebėti ir gyvai internetu ar peržiūrėti įrašą vėliau (https://webcast.ec.europa.eu/info-day-on-the-calls-for-proposals-2017-promotion-of-agricultural-products).

Š. m. sausio 12 d. Europos Komisija paskelbė kvietimą teikti paraiškas pasinaudoti 2017 metams skirtomis ES žemės ūkio produktų pardavimo skatinimo biudžeto lėšomis – 133 mln. EUR. Jomis bus finansuojamos kelios programos (paprastos ir daugiašalės), kurių dauguma skirtos trečiosioms šalims ir regionams. Paraiškų teikimo terminas – iki  2017 m. balandžio 20 d. Lietuvoje šią paramos priemonę administruoja VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra.

Organizacijoms pateikus paraiškas, Europos Komisija jų kampanijoms, kurios paprastai vykdomos trejus metus, skirs 70–85 proc. lėšų. Pirmenybė bus teikiama produktams, kuriems taikomos ES kokybės sistemos, atokiausių regionų produktams ir ekologiškiems produktams, tačiau taip pat numatyta specialių priemonių rinkos problemų patiriantiems sektoriams (pieno produktų, kiaulienos, jautienos) ir papildomai – netikėtų krizių ištiktiems sektoriams.

„Jeigu jausime didelį mūsų pareiškėjų susidomėjimą, papasakoti apie šią paramos priemonę į Lietuvą pakviesime Europos Komisijos atstovus“, – sako žemės ūkio viceministras  Rolandas Taraškevičius.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode