Agnė Šeleikaitė – pasaulio jaunimo plaukimo čempionato finale

 

Indianapolyje (JAV) prasidėjo VI pasaulio jaunimo plaukimo čempionatas, kuriame Lietuvai atstovauja trys Kauno plaukimo mokyklos jaunieji talentai – Agnė Šeleikaitė, Rokas Juozelskis ir Tomas Sungaila.

Pirmąją čempionato dieną labai sėkmingai startavo A.Šeleikaitė, 50 m plaukimo krūtine rungtyje iškovojusi teisę varžytis dėl medalių.

Atrankoje finišavusi 9-oje vietoje, pusfinalyje vienintelė Lietuvos komandos mergina plaukė rekordiniu sau greičiu ir pateko į rungties finalą, pasiekdama geriausią asmeninį rezultatą – 31,76 sek. ir užimdama 6-ąją vietą.

Nuo pusfinalyje greičiausiai plaukusios Monos Lucille Sharry iš Airijos A.Šeleikaitė atsiliko 0,67 sek.

Čempionato atidarymo dieną į pusfinalį pateko ir R.Juozelskis, plaukęs 100 m nugara. Atrankoje jis iškovojo paskutinį bilietą į kitą etapą. Jame kaunietis pagerino asmeninį rekordą – 56,79 sek., bet iš 16-os vietos nepakilo ir į finalą neprasimušė.

Antrąją varžybų Indianapolyje dieną į kovą stos ir paskutinysis Lietuvos komandos narys T.Sungaila. Jis varžysis 200 m plaukimo laisvu stiliumi atrankoje.

A.Šeleikaitė 50 m krūtine sprinto finale plauks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku.

Pasaulio jaunimo čempionate dalyvauja 630 sportininkų iš 93 šalių.

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, rugpjūčio 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode