Pirmosios Lietuvos reitingo varžybos

Šių metų Lietuvos smiginio sezoną pradėjome nuo sausio viduryje vykusio LT MASTERS varžybų, kur tarp dalyvavusių pajėgiausių Lietuvos reitingo žaidėjų čempiono titulą iškovojo mažeikiškis Arūnas Čiplys. Lietuvos reitingo sezoną pradėjome varžybomis Šiauliuose vasario 11 d. – Tilžės taurė 2017.

 

Iš Mažeikių klubo dalyvavo tik trys sportininkai, dar prisijungė du klubo legionieriai iš Latvijos, Priekulės klubo. Varžybose iš viso dalyvavo 76 sportininkai iš Lietuvos ir Latvijos.

Pradžioje vykusiame komandiniame susitikime mažeikiškiai turėjo kautis su Kauno „Trajektorijos“ klubu, tačiau varžovai neatvyko ir mūsų vyrų ir moterų komandoms užskaitytos pergalės.  

Individualiose varžybose atkrintamosiose pralaimėjo Jurijus Stekolnikovas ir Irena Čiplienė bei iškovojo 9-ąsias vietas. A. Čiplys, nors ir pralaimėjo vieną savo pogrupio susitikimą, sėkmingai pasiekė pusfinalį, kur susitiko su profesionaliu smiginio žaidėju Dariumi Labanausku iš Kauno. Kova susiklostė labai sėkmingai mažeikiškiui, kuris išnaudojo varžovo teikiamus šansus ir nugalėjo kaunietį 4:0. Kitame pusfinalyje savo jėgas lygino du latviai – Aigars Strelis 4:2 nugalėjo Uldį Zeitmanį. Finale susikovė A. Čiplys su A. Streliu. Finalas klostėsi labai lygiai, legas į legą, ir taip iki lemiamo lego. Čia jau sėkmė lydėjo A. Čiplį, kuris iškovojo čempiono titulą rezultatu 5:4.

Ateinantys savaitgaliai suplanuoti:  vasario 18 d. smiginio varžybos Vainodes taurė (LV) ir vasario 25–26 d.  „Smiginis LT“ taurė Vidmantuose.

Arūnas ČIPLYS
Mažeikių Darts sporto klubas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode