Rūta Meilutytė pristatė trenerį Paulių Andrijauską ir žinią, jog karjerą tęs Kaune

Rūta Meilutytė viešai paskelbė savo ateities planus. Kaune olimpinė plaukimo čempionė trečiadienį pristatė trenerį Paulių Andrijauską ir žinią, jog sportinę karjerą tęs Kaune.

„Prieiti prie šio sprendimo turėjau daug laiko, plaukimo federacija suteikė man platų pasirinkimą, daug variantų, bet pradėjusi treniruotis Kaune nusprendžiau, kad noriu būti šiame mieste, kuriame užaugau, – sakė R.Meilutytė. – Todėl galimybės vykti į užsienį nebeviliojo.

Sąlygos Girstučio baseine nuostabios. Pradėję dirbti su Pauliumi (Andrijausku) mes tapome gera komanda. Iš pradžių negalvojau dirbti ilgai kartu, bet mes puikiai susidirbome ir norime tęsti darbą.

Be to, jaučiu žmonių palaikymą. Čia jaučiuosi laiminga ne tik kaip plaukikė, bet kaip ir žmogus„.

19-metė plaukikė buvo atitolusi nuo plaukimo po Rio De Žaneiro olimpinių žaidynių, kur pernai rugpjūtį užėmė septintą vietą 100 m krūtine finale.

Po kelionių su broliais po Pietų Ameriką, Europą ir Lietuvą ji į varžybas grįžo tik gruodį per Lietuvos čempionatą.

Šį sezoną R.Meilutytė startavo du kartus: gruodį Anykščiuose ir sausį Belgijoje.

Anykščiuose savo mėgstamą rungtį – 100 m krūtine – trumpajame 25 metrų baseine plaukikė įveikė per 1 min. 5,2 sek., o Belgijoje 50 metrų baseine – per 1 min. 7,03 sek., taip įvykdžiusi pasaulio čempionato normatyvą.

Per varžybas Lietuvoje ir Belgijoje, o taip ir dvi ilgas treniruočių stovyklas Ispanijoje R.Meilutytę lydėjo treneris P.Andrijauskas.

„Rūta septynerius metus praleido Plimute, ji pasiilgusi namų, – sakė P.Andrijauskas. – Nebūčiau pasiryžęs treniruoti tokio lygio sportininkę, jei nebūčiau matęs, kad ji nori ir gali pasiekti gerų rezultatų. Jos motyvacija labai aukšta. Tai palengvina mano darbą“.

Pastaruosius septynerius metus R.Meilutytę Anglijos mieste treniravo Johnas Ruddas, su kuriuo plaukikės keliai išsiskyrė pernai spalį.

32 metų P.Andrijauskas teigė, jog pasirengęs suteikti permainų Londono olimpinės čempionės treniruočių sistemoje.

„Baseine plaukikas neturėtų jausti kančios ar vargo. Sportininkas turi būti užsidegęs, o plaukimas jam turi būti įdomus. Ir treneriui reikia ne vien parašyti lapelį su nurodymais kaip laukti 7-8 km per dieną, – kalbėjo P.Andrijauskas. – Rūtos niekada nereikia raginti, ji nori dirbti, tai jai patinka. Tikiuosi, kad taip ir bus.

Kai kurios plaukimo technikos detalės jau keičiamos. Anglijoje ji buvo didelėje komandoje, gal jai trūko dėmesio. Dabar bandome gerinti techniką, ne tik plaukimo krūtine, bet ir kitais plaukimo būdais“.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis pridūrė, jog sprendimas likti Kaune nereiškia, jog R.Meilutytė gimtajame mieste bus dvylika mėnesių. Yra planuojamos treniruočių stovyklos užsienio šalyse, tarp jų ir JAV.

Anot P.Andrijausko, svarbiausias šių metų R.Meilutytės startas bus pasaulio plaukimo čempionatas liepos pabaigoje Vengrijoje.

Be to, geriausia Lietuvos plaukikė varžysis devyniose pasaulio taurės etapuose, o metus baigs Europos čempionatu trumpajame baseine Danijoje.

R.Meilutytė pripažino, jog rugsėjį planuoja pradėti studijas Lietuvoje, bet ji dar nėra apsisprendusi kokią specialybę pasirinks.

Vilnius, vasario 15 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode