Parama dėkojame




lygiuiRekordinių liūčių šiaurės Kinijoje aukų skaičius penktadienį išaugo iki mažiausiai 78.

Tuo tarpu valdžia perspėjo apie tolesnius potvynius, prie šalies artėjant dar vienai audrai.

Penktadienį valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Hebėjaus provincijoje dėl potvynių žuvo 29 žmonės po to, kai prieš dvi savaites žemyninę Kiniją užklupusi audra „Doksuri“ kaip taifūnas sukėlė didžiausias liūtis nuo tada, kai prieš 140 metų buvo pradėti fiksuoti tokie duomenys.

Savaitgalį artėjant dar vienai audrai „Khanun“, gelbėtojai toliau ieškojo potvynio nuneštų žmonių.

Potvynis užklupo po kelias savaites trukusių istorinių karščių, o mokslininkai teigia, kad tokius ekstremalius orų reiškinius dar labiau sustiprina klimato kaita.

Trečiadienį, kai naujienų agentūros AFP žurnalistai lankėsi Hebėjuje, kai kuriose jo dalyse, kurios ribojasi su sostine, gatvės vis dar buvo padengtos purvu.

Gyventojai stengėsi susirinkti vandens apsemtus daiktus ir sutvarkyti apgadintus namus.

Praėjusią savaitę lankydamasis nukentėjusiose bendruomenėse Hebėjaus provincijos Komunistų partijos vadovas Ni Yuefengas (Ni Juefengas) sakė, kad ši teritorija galėtų sumažinti Pekino potvynių kontrolės spaudimą.

Nuo ketvirtadienio visoje provincijoje liūtys nusinešė 29 žmonių gyvybes, šeši iš jų anksčiau buvo laikomi dingusiais be žinios, penktadienį pranešė valstybinis transliuotojas CCTV. 16 vis dar laikomi dingusiais be žinios.

Pekine žuvo mažiausiai 33 žmonės, įskaitant du gelbėtojus, šią savaitę pranešė pareigūnai.

Praėjusią savaitę po liūčių šiaurės rytinėje Dzilino provincijoje žuvo keliolika žmonių.

Kaimyninėje Liaoningo provincijoje po kelių pirmųjų intensyvaus lietaus dienų liepos pabaigoje pranešta apie dvi mirtis.

Penktadienį valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad į provinciją, kurioje vietos potvynių padėtis tebėra sunki, nusiųsta dar viena potvynių kontrolės grupė.

Savaitgalį vėl tikimasi stiprių liūčių, nes prie Kinijos artėja atogrąžų depresija „Khanun“ – anksčiau buvęs taifūnas.

„Xinhua“ teigimu, visoje šiaurės Kinijoje galioja nepaprastosios padėties pavojaus lygis ir atidžiai stebimos pagrindinės upės.

Didelė žala

Kinijos valstybinė žiniasklaida sveikino vyriausybės pastangas sumažinti potvynių padarytą žalą, daugiausia dėmesio skirdama pasakojimams apie savitarpio pagalbą ir pareigūnus, nenuilstamai dirbančius gelbėjimo darbus.

Tačiau praėjus savaitei po to, kai pirmą kartą pakilo vanduo, kai kurie Hebėjaus kaimų gyventojai naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad iš valdžios negavo tinkamo įspėjimo apie potvynio laiką.

Trečiadienį Kinijos vyriausybė pareiškė, kad skirs milijardą juanių (126,44 mln. eurų) kompensacijoms užlietų teritorijų gyventojams, kad būtų kontroliuojamas potvynių lygis žemupyje.

Anot oficialiosios naujienų agentūros „Xinhua“, fondas padengs žalą pasėliams, gyvulių ir paukščių ūkiams, komerciniams miškams, namams ir žemės ūkio technikai.

Vien Hebėjaus regione, pasak vietos žiniasklaidos, nuo potvynio nukentėjo beveik keturi milijonai žmonių, sugriuvo 40,9 tūkst. namų. Be to, provincijoje, nukentėjo šimtai tūkstančių hektarų pasėlių.

Anot „Xinhua“, draudimo paslaugų teikėjai Pekine išmokėjo mažiausiai 380 mln. juanių (47,94 mln. eurų) draudimo išmokų už nuostolius, patirtus dėl pastarojo meto liūčių.

Penktadienį Valstybinis potvynių kontrolės ir pagalbos nukentėjusiems nuo sausrų štabas pranešė, kad savaitgalį smarkios liūtys tikėtinos ir pietvakarinėse Sičuano ir Junano provincijose bei šiaurės vakarinėse Gansu ir Činghajaus provincijose, skelbia „Xinhua“.

Šią savaitę į pietvakarius nuo Sičuano sostinės Čengdu per staigų potvynį žuvo mažiausiai septyni žmonės, kai netikėta vandens banga palei Longsi upę nunešė daugybę turistų.

Gansu mieste penki žmonės žuvo, kai juos ketvirtadienį po liūčių sukelto pavojaus nunešė kalnų upės, pranešė „Xinhua“.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode