Australijos nacionaliniame dinozaurų muziejuje nežinomi vandalai kampiniu šlifuokliu arba pjūklu nupjovė galvas trims gyvūnų muliažams, antradienį pranešė policija.

Pareigūnai ieško nusikaltėlių, vėlų šeštadienį sugadinusių Kanberos muziejaus lauko ekspozicijoje laikytus natūralaus dydžio plastikinius dinozaurus, informavo policija.

„Žala, padaryta dinozaurams, rodo, kad galvos nuo kūnų buvo nupjautos kampiniu šlifuokliu arba pjūklu“, – teigė policija.

„Pažeidėjai perlipo keturių pėdų (1,2 m) aukščio tvorą, kad pasiektų įėjimą“, – nurodė pareigūnai.

Muziejaus darbuotojas Mitchellas Seymouras (Mičelas Seimuras) sakė, kad sugadintus tris muliažus, vaizduojančius velaciraptorius, pirmieji pamatė lankytojai, o vaikai ėmė klausinėti, kas jiems atsitiko.

„Išėjome pasižiūrėti ir (pamatėme), kad trims mūsų dinozaurams buvo nupjautos galvos“, – sakė jis transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC).

„Daugybė vaikų prieidavo ir sakydavo: „Mama, tėti, kas nutiko dinozaurams?“ – pridūrė jis. – Tai yra savanaudiška ir neatsakinga.“

2013 metais iš šio muziejaus buvo pagrobtas didžiulis dinozauras, pagamintas iš stiklo pluošto. Vėliau jis buvo surastas vieno vyro namuose; jis teigė, kad šis eksponatas buvo pagrobtas sumanius papokštauti gimtadienio proga, pranešė televizija ABC.

Sidnėjus, rugpjūčio 8 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode