Marcinkevičius




Didžioji Britanija ketvirtadienį pranešė apie pradėtą islamo ekstremistų perkėlimą į atskirus kalėjimų blokus, kad jie negalėtų radikalizuoti kitų kalinių.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, Franklande prie Daremo, Šiaurės Rytų Anglijoje, atidarytas naujas „atskyrimo centras“: pirmasis iš trijų, kurių kiekviename bus galima laikyti po 28 kalinius.

„Pavojingiausi ir ardomąja veikla užsiimantys kaliniai dabar bus atskirti nuo tų, kuriuos jie siekia paveikti ir paskatinti atsiversti į islamą“, – sakė kalėjimų reikalų ministras Samas Gyimah (Semas Džima).

Tokių priemonių imtis rekomenduota pernai parengtoje ataskaitoje apie islamo ekstremizmą kalėjimuose. Panašių priemonių imamasi ir kalėjimuose Nyderlanduose, Prancūzijoje ir Ispanijoje.

Vidaus reikalų ministerija nurodo, kad puspenkto tūkstančio kalėjimų darbuotojų JK buvo specialiai apmokyti atpažinti ir užkardyti ekstremistinių pažiūrų plitimą.

Per kelis pastaruosius mėnesius Didžioji Britanija išgyveno kelis teroro išpuolius. Policija teigia, kad nuo 2013 metų buvo užkardyta 18 mėginimų surengti teroro aktą. Statistika rodo, kad šių metų kovo 31 d. duomenimis, šalyje dėl su terorizmu susijusiu nusikaltimu ir ekstremizmo buvo suimti 186 žmonės, ir tai yra 15 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Londonas, liepos 6 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode