Marcinkevičius




 

Kinijos pareigūnai, įgyvendindami draudimą prekiauti vaikų pamėgtais mažyčiais arbaletais, kuriais galima šaudyti vinimis ir adatomis, visoje šalyje tikrino žaislų parduotuves, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Vadinamieji mikroarbaletai yra pritaikyti šaudyti dantų krapštukais. Pastarosiomis savaitėmis šio žaislo prireikė kone visiems vaikams Kinijos mokyklose. Tačiau sunerimę tėvai nuogąstauja, kad šie iš plastiko ar metalo pagaminti arbaletai, kainuojantys vos penkis juanius (0,67 euro), gali sukelti sunkių traumų, jeigu strėlytė pataikytų į akį.

Be to, pranešama, kad iš šių žaislinių ginklų vaikai neretai šaudo ne dantų krapštukais, o metalinėmis adatomis ar vinimis.

Pareigūnai ėmėsi veiksmų, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“, kuri ketvirtadienį vakare paskelbė, kad šie miniatiūriniai arbaletai „iš lentynų dingo beveik taip pat greitai kaip atsirado“.

Pranešime buvo cituojamas vienas sunerimęs tėvas iš Pekino pavarde Geng. Jis sakė: „Tai labiau tiksinti bomba, o ne žaislas.“

„Xinhua“ taip pat citavo Pekino municipalinio prekybos biuro inspektoriaus perspėjimą: „Vaikus stebi mokytojai ir tėvai. Žaidimas su tokiu žaislu nebus toleruojamas. Jis pernelyg pavojingas.“

Minimi mikroarbaletai buvo išimti ir iš didžiųjų interneto parduotuvių, pranešė agentūra. Vis dėlto „Xinhua“ pridūrė, kad visoje Kinijoje iki šiol užregistruotas tik vienas sužeidimo atvejis, susijęs su šiais arbaletais.

Dabar Kinijoje tokius arbaletus galima nešiotis tik su leidimu, o jo neturint gresia penkios paros už grotų ir 500 juanių bauda, nurodė „Xinhua“.

Šanchajus, Kinija, birželio 30 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode