Parama dėkojame




 

Palestinos islamo teismų vadovas sekmadienį nurodė teisėjams neregistruoti ištuokų Ramadano laikotarpiu, baiminantis, kad mėnesį trunkantis pasninkas gali išprovokuoti šiurkščių apsižodžiavimų, dėl kurių vėliau būtų gailimasi.

Teisėjas Mahmudas Habashas (Mahmudas Habašas) sakė, kad jo sprendimas pagrįstas „ankstesnių metų patirtimi“: jis įsitikino, kad per Ramadaną, šiemet prasidėjusį šeštadienį, nuo aušros iki sutemų trunkantis pasninkas ir draudimas rūkyti padaro žmones dirglesnius ir linkusius į neapdairius pareiškimus.

„Kai kuriems nepavalgius ir neparūkius iškyla rūpesčių“ santuokoje, todėl gali būti padaryta „skubotų ir menkai apgalvotų sprendimų“, sakoma teisėjo pranešime.

Palestinos Autonomijos duomenimis 2015-aisiais okupuotame Vakarų Krante ir Gazos Ruože buvo atšvęsta 50 tūkst. vestuvių, bet taip pat užregistruota daugiau kaip 8 tūkst. skyrybų.

Nurodoma, kad svarbūs santuokas griaunantys veiksniai yra didelis nedarbas ir skurdas.

Palestiniečių teritorijose neregistruojamos civilinės santuokos arba skyrybos – sutuokti arba ištuokti žmones įgalioti tik religiniai teismai.

Ramala, Vakarų Krantas, gegužės 28 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode