Marcinkevičius




Sankt Peterburgo metropolitene nugriaudėjo sprogimas; pirmuose pranešimuose minėti du sprogimai, nurodyta, kad esama sužeistųjų, gali būti ir žuvusiųjų, pranešė Rusijos žiniasklaida, remdamasi avarinėmis tarnybomis, bet vėliau nustatyta, kad buvo vienas sprogimas.

 

Sprogimas įvyko viename vagonų, kai traukinys pajudėjo iš stoties „Sennaja ploščad“ „Technologijos instituto“ link. Minima 50 nukentėjusiųjų, iš jų 10 žuvusiųjų, pranešė žiniasklaida, remdamas gubernatoriaus spaudos tarnyba.

„Sprogimas įvyko tarp stočių „Sennaja ploščad“ ir „Technologijos institutas“ trečiajame vagone, kai traukinys jau buvo išvažiavęs iš stoties“, – sakė informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“. Pasak jo, žinia apie antrą sprogimą nepasitvirtino.

„Visi žuvusieji buvo vieno vagono viduje netoli sprogimo epicentro“, – pažymėjo jis. Kiti vagonai nenukentėjo.

Nacionalinis antiterorizmo komitetas (NAK) patvirtinto sprogimo metropolitene faktą.

„Šiandien apie 14 val. 40 min. traukinio vagone tarp metropoliteno stočių „Technologijos institutas“ ir „Sennaja ploščad“ sprogo nenustatytas užtaisas. Yra žuvusiųjų ir sužeistųjų“, – sakoma NAK pranešime.

Tarp nukentėjusiųjų Peterburgo metropolitene yra vaikų, sakė naujienų agentūrai „RIA Novosti“ vienas teisėsaugos pareigūnų. Pasak jo, „vaikai leido pavasario atostogas; kiek jų, kol kas nenustatyta“.

Prezidentui Vladimirui Putinui apie šį įvykį pranešta. „Prezidentas dirba Strelnioje (kur jis susitinka su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka)“, – sakė prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

Prezidentas V.Putinas netrukus pareiškė, kad pareigūnai nustato sprogimo priežastis.

„Aš jau kalbėjausi su specialiųjų tarnybų vadovais, su FSB direktoriumi. Teisėsaugos organai ir specialiosios tarnybos dirba, padarys viską, kad būtų nustatytos įvykio priežastys, pateiks visapusišką vertinimą, kas ten įvyko“, – sakė jis per susitikimą su A.Lukašenka.

Pirminiais duomenimis uždarytos metro stotys „Technologijos institutas“ ir „Sennaja ploščad“, evakuojami keleiviai. Uždarytos iš viso devynios stotys.

Liudininkai deda nuotraukas iš įvykio vietos į socialinius tinklus.

Vagono pažeidimų pobūdis rodo, kad sprogmuo buvo paliktas taip, kad sprogtų traukiniui pajudėjus iš stoties, sakė naujienų agentūrai „Interfax“ vienas informuotas šaltinis.

Pasak Tarptautinės antiteroro veteranų asociacijos prezidento Sergejaus Gončarovo, ši akcija buvo gerai suplanuota. Sprendžiant pagal nuotraukas, sprogimo galia viršijo 100 gramų, galėjo būti panaudotas plastidas; tai tikriausiai teroro aktas.

Pasak „Interfax'“, sprogo nenustatytos kilmės užtaisas, kuriame galėjo būti naikinančių „elementų“.

Sankt Peterburgas, balandžio 3 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode