Marcinkevičius




 

Bulgarijos šiaurės rytuose keturi žmonės žuvo, o dar mažiausiai 25 buvo sužeisti šeštadienį per traukinio avariją sprogus dviem suskystintų dujų cisternoms, pranešė nacionalinis radijas.

Pranešime sakoma, kad iš Burgaso uostamiesčio į Rusės miestą važiavęs prekinis sąstatas, vežęs cisternas su suskystintomis propano ir butano bei propileno dujomis, 5 val. 37 min. vietos (ir Lietuvos) laiku nulėkė nuo bėgių Chitrino miestelyje, esančiame už maždaug 15 km į šiaurę nuo Šumeno miesto.

Mažiausiai dvi cisternos rėžėsi į elektros stulpus ir sprogo, sakė vietos policijos atstovė Asia Jordanova. Pasak jos, sąstatą sudarė 26 cisternos, iš kurių 20 buvo pripildytos propileno, trys - propano ir butano, o dar trys buvo tuščios.  

Driokstelėjus galingiems sprogimams įsiplieskė gaisrai, sunaikinę apie 20 pastatų, tarp jų geležinkelio ir autobusų stoties pastatą. Iš maždaug 800 gyventojų turinčio miestelio daug žmonių buvo evakuoti.

Televizija „Nova“ citavo medicinos pareigūnus, kurie sakė, kad mažiausiai 25 žmonės buvo hospitalizuoti, daugelis jų sunkiai sužeisti.

Bulgarijos nacionalinis radijas citavo vietos gyventojų žodžius, kad aukų gali būti gerokai daugiau. Žmonės skundėsi, kad policija ir gelbėtojai ilgai užtruko važiuodami į įvykio vietą,

Visi greitosios pagalbos automobiliai iš aplinkinių Razgrado, Šumeno ir Targovištės miestų buvo išsiųsti į nelaimės vietą, naujienų agentūrai „Fokus“ sakė Bulgarijos Priešgaisrinės ir civilinės saugos departamento vadovas Nikolajus Nikolovas.

Jis pridūrė, kad naujų sprogimų nesitikima, bet aplinkinių vietovių gyventojai evakuojami.

Traukinio avarijos priežastys tiriamos.

Į nelaimės vietą išvyko Bulgarijos premjeras Boiko Borisovas.

Briuselis, gruodžio 10 d. („Interfax“-AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode