Šilutės rajone pasieniečiai užklupo kontrabandą krovusius vyrus

Sodyboje Šilutės rajone pasieniečiai užklupo jos šeimininką ir Rusijos pilietį, iš pastarojo automobilio slėptuvių betraukiančius kontrabandinių cigarečių pakelius.

Iš viso mašinos slėptuvėse buvo 1770 pakelių cigarečių „NZ Gold“ be akcizo ženklų. Sodyboje pasieniečiai aptiko ir dar beveik 400 pakelių kontrabandos, parnešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Turėdami informacijos Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai kartu su Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnais trečiadienį nuvyko į Šilutės rajono Užlieknių kaime esančią sodybą.

Joje pasieniečiai užklupo sodybos šeimininką, 59-erių Šilutės rajono gyventoją, ir 35-erių Rusijos pilietį. Užsienietis į Lietuvą buvo patekęs legaliai. Vyrai iš į ūkinį pastatą įvaryto rusui priklausančio automobilio „VW Passat“ slėptuvių traukė cigaretes. Iš viso automobilyje buvo paslėpta 1770 pakelių.

Pasieniečiai patikrino sodybą, ūkinį pastatą bei pagalbines patalpas. Dar buvo rasta 390 pakelių cigarečių „NL Best Quality“ ir „NZ Gold“ be akcizo ženklų, pranešė VSAT.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Sodybos šeimininką ir Rusijos pilietį po apklausų pasieniečiai paleido. „VW Passat“ ir cigaretės saugomi VSAT Pagėgių rinktinėje.

Vilnius, rugsėjo 22 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode