Policija sulaikė palangiškio sužalojimu įtariamus kauniečius

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė penkis Kauno apskrities gyventojus. Jie įtariami pernai rudenį sužaloję su organizuotu nusikalstamumu siejamą palangiškį.

Įtariamieji nustatyti ir sulaikyti Klaipėdos policijos pareigūnams bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuru ir Kauno apskrities policijos pareigūnais, skelbia uostamiesčio policija.

Penkiems asmenims pareikšti įtarimai dėl organizuotoje grupėje padaryto kūno sužalojimo, neteisėto laisvės atėmimo, plėšimo bei kitų nusikaltimų. Teismo sprendimu jiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiam. Dar vienas iš, įtariama, nusikalstamoje veikoje dalyvavusių kauniečių buvo nužudytas 2015 metų lapkritį. Pareigūnai tęsia tyrimą – įtariamųjų skaičius gali didėti.

Už įvykdytus nusikaltimus įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.

2015 metų spalio mėnesio pabaigoje vakare į Kretingos ligoninę buvo atvežtas 1977 metais gimęs Palangos miesto gyventojas. Medikai nukentėjusiajam nustatė daugybinius galvos ir pilvo sumušimus, smegenų sukrėtimą, piršto, delnakaulio, alkūnės bei kojos abiejų kulkšnelių lūžimus.

Kretingos rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį jau kitą dieną perėmė Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos tyrėjai. Šį policijos ir prokuratūros sprendimą iš dalies lėmė ir pačios aukos asmenybė.

Dėl sunkaus rezonansinio nusikaltimo uostamiesčio teisėsaugininkai atliko didelio masto kompleksinius tyrimo veiksmus ir nustatė įtariamuosius. Nustatytas ir galimas susidorojimo su nukentėjusiuoju motyvas – tai jo paties ir bendrininkų galima nusikalstama veika bei tarpusavio santykių aiškinimasis.

Nukentėjusysis buvo pakviestas į susitikimą Palangoje, kur jo jau laukė iš Kauno atvykę asmenys. Auka žalota ir kankinta, taip pat pagrobtas nukentėjusiojo žmonos vardu užregistruotas automobilis. Po pusantros valandos palangiškis nuvežtas ir paliktas Kretingoje.

Įtariant, kad kaltininkai gali būti ginkluoti, pasitelkti Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai. Įtariamieji sulaikyti rugsėjo viduryje – kratų pas juos metu aptikti šaunamieji ginklai, šaudmenys, įtariama psichotropinės medžiagos bei kiti įkalčiai.

Nukentėjęs palangiškis buvo teistas – 2009 metais Klaipėdos apygardos teismas už kūno sužalojimą iš chuliganiškų paskatų ir turto prievartavimą palangiškį nuteisė 6 metų laisvės atėmimo bausme. 2013 metais jis buvo lygtinai paleistas iš pataisos namų, o 2015 metais jam prieš laiką buvo nutraukta probacijos tarnybos priežiūra.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

 Vilnius, rugsėjo 22 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode