Avarijų kaltininkai – neblaivūs ir neatidūs vairuotojai

Praėjusią savaitę rajono keliuose eismo įvykiuose sužeisti vairuotojai ir keleiviai, nukentėjo pėsčioji. Daugelio įvykių priežastis – neatsargumas ir neblaivūs bei neturintys teisės vairuoti transporto priemonių vairuotojai.

Nukentėjo trys žmonės

Liepos 7 d., 9.58 val., V. Burbos–J. Basanavičiaus g. sankryžoje vairuotojas D. L., gimęs 1978 m., šalutiniu keliu vairuodamas automobilį „Audi A6“, nepraleido pagrindineJ. Basanavičiaus gatve važiuojančio automobilio „Opel Zafira“, vairuojamo D. Š., gimusio 1985 m., ir su juo susidūrė. Nuo smūgio automobilis „Audi A6“ užvažiavo ant šaligatvio ir kliudė pėsčiąją D. V., gimusią 1955 m. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas, kuriam ligoninėje diagnozuotas smegenų sukrėtimas, galvos kirstinė žaizda, taip pat pėsčioji, kuriai diagnozuota kojos trauma, abu išleisti gydytis ambulatoriškai. Taip pat sužeista „Opel Zafira“ keleivė S. Š., gimusi 1984 m., kuri dėl smegenų sukrėtimo, krūtinės sumušimo paguldyta į ligoninę.

Nesuvaldė automobilio

        Liepos 4 d. 13.46 val. ties Ventos g. 16 vairuotojas O. D., vairuodamas automobilį „Audi A4“ būdamas neblaivus (nustatytas sunkus 2,7 promilės girtumo laipsnis), neturėdamas (neįgijęs) teisės vairuoti, važiuodamas atbuline eiga ir sukdamas į kairę, nesuvaldė automobilio ir užvažiavo ant kelio bortelio. Apgadintas automobilis.

        Kitą dieną, 12.53 val., ties Senkelio g. 16 vairuotojas G. S., vairuodamas automobilį „Mazda 323“, neturėdamas (neįgijęs) teisės vairuoti, nepasirinko saugaus greičio ir nuvažiavo nuo kelio bei apgadino automobilį.

        Ketvirtadienį, 13.13 val., ties Žagarėlės g. 9 namu automobilio „Fiat Ulysse“ vairuotojas R. J., būdamas girtas, nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjo automobilio vairuotojas ir šalia jo sėdėjęs keleivis A. D. jie pristatyti į Mažeikių ligoninę.

        Tą pačią dieną, 19.16 val., kelio Tryškiai–Degimai–Svirkančiai 15-ajame kilometre vairuotojas M. G. vairavo automobilį „Audi 80“, neturėdamas teisės vairuoti šios transporto priemonės ir būdamas neblaivus, nustatytas 2,85 promilės girtumas, nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir susižalojo. Nukentėjusysis pristatytas į ligoninę. Apgadintas automobilis ir kelio atitvaras.

        Sekmadienį, 18.29 val., Kurmaičių k., Jazminų 3-ojoje g. 20, vairuotojas R. A., vairuodamas automobilį „Fiat Ulysse“, būdamas neblaivus, nustatytas 2,91 promilės girtumas, nepasirinko saugaus greičio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir atsitrenkė į stovėjusį automobilį „Opel Vectra“, priklausantį A. V., ir nuo smūgio dar trenkėsi į kiemo tvorą. Apgadinti automobiliai ir tvora.

        Vakare, 22.25 val., Reivyčių k., ties Birutės g. 96, nežinomas vairuotojas, vairuodamas automobilį „Rover 75“, kuriam neatlikta valstybinė techninė apžiūra, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos nepranešęs policijai pasišalino.

Nesilaikė saugaus atstumo

      Tą pačią dieną Algirdo–Gamyklos g. sankryžoje vairuotojas D. G., vairuodamas automobilį „Audi 80“, nesilaikė saugaus atstumo nuo priekyje važiuojančio automobilio, šiam pradėjus stabdyti, vengdamas susidūrimo, pasuko į dešinę, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į šviesoforą. Apgadintas automobilis ir šviesoforas.

Neatsižvelgė į oro sąlygas

      Penktadienį kelio Kuršėnai–Mažeikiai 53-ajame kilometre vairuotoja S. S., vairuodama automobilį „BMW 320“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas bei kelio dangos būklę, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Nukentėjusi automobilio vairuotoja pristatyta į ligoninę.

Partrenkė stirną

      Sekmadienį, 23.11 val., kelio Tirkšliai–Žemalė–Račiai 3-ajame kilometre vairuotojas E. S., vairuodamas automobilį „Mazda 6“, pastebėjo staiga į kelią išbėgusią stirną ir stengėsi išvengti susidūrimo, stabdė, tačiau stirną partrenkė. Apgadintas automobilis, stirna nubėgo.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode