Automobiliais „matavo“ griovių gylį

      Praėjusią savaitę automobiliai lėkė į griovius. Vienas netilpo į žiedinę sankryžą ir atsitrenkė į kelio ženklą. Apgadinusi šalia buvusį automobilį, vairuotoja iš įvykio vietos pasišalino.

Nulėkė nuo kelio

      Birželio 28 d. 17.28 val. ties Vytauto g. 27 vairuotojas A. V., vairuodamas automobilį „Rover 400“, sukdamas į kairę, nepastebėjo, jog jį lenkia kitas automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas A. B., ir su juo susidūrė. Po smūgio abu automobiliai nuvažiavo į griovį. Apgadintos abi transporto priemonės.

      Liepos 1 d. 20.32 val. kelio Tirkšliai–Bugeniai 8-ajame kilometre vairuotojas E. R., vairuodamas automobilį „Subaru Legacy“, nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir apgadino savo automobilį.

Atsitrenkė į ženklą

      Sekmadienį, 13.35 val., kelio Mažeikiai–Skuodas 6-ajame kilometre vairuotojas D. A., vairuodamas automobilį „VW Golf“, nepasirinko saugaus greičio, įvažiavo į žiedinę sankryžą ir atsitrenkė į kelio ženklą. Apgadintas automobilis ir kelio ženklas.

Pasišalino iš įvykio vietos

      Tos pačios dienos vakare, 21.58 val., ties Žemaitijos g. 8 vairuotoja D. G., vairuodama automobilį „Opel Tigra“ atbuline eiga, nepasirinko saugaus atstumo iš kairės pusės ir apgadino šalia stovėjusį automobilį „Subaru XV Grosstrek“, priklausantį S. M. Vairuotoja iš eismo įvykio vietos pasišalino, nepranešusi policijai.

Vykdo kontrolę

        Kaip informavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai nuolat vykdo kelių eismo dalyvių kontrolę, kurios metu drausminami Kelių eismo taisyklių nesilaikę asmenys. Birželio 28–29 dienomis policijos pareigūnai reido metu Telšių, Kelmės, Akmenės ir Mažeikių rajonuose užfiksavo 12 asmenų, kurie viršijo leistiną važiavimo greitį. Didžioji dalis pažeidėjų transporto priemonėmis lėkė 30–40 km/val. didesniu greičiu, negu leistina. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 4 d., nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30 km/val., bet ne daugiau kaip 40 km/val. užtraukia baudą vairuotojams nuo 115 iki 173 eurų.

Kontrolės metu taip pat pasitaikė ir keletas vairuotojų, kurie leistiną važiavimo greitį viršijo 40–50 km/val. Tarp pažeidėjų buvo ir moteris (gimusi 1981 m.), kuri vairuodama automobilį „Audi Q5“ viršijo leistiną 90 km/val. greitį ir važiavo 131 km/val. greičiu. Pagal LR ATPK 124 str. 5 d., pažeidėjai užtrauks baudą nuo 173 iki 231 eurų.

Kontroliuodami automobilių važiavimo greitį, pareigūnai didelį dėmesį skyrė ir mopedų, motociklų, motorolerių bei keturračių vairuotojų kontrolei. Pastebima, kad juos dažnai vairuoja jauni ir nepatyrę asmenys, kuriems greitis – didelė pramoga. Telšiuose, Sedos gatvėje, buvo pastebėtas motociklas „SUZUKI GSF 600“, kurį vairuodamas vyras (gimęs 1986 m.) skuodė 85 km/val. greičiu, keldamas grėsmę tiek sau, tiek kitiems eismo dalyviams. Kadangi kelyje leistinas 50 km/val. važiavimo greitis, už tai pažeidėjui gresia 115 iki 173 eurų bauda.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode