Parama dėkojame




Skrydis su lietuviais iš Izraelio vėl nukeltas, svarstomos alternatyvos – NKVC vadovas

alterSkrydis iš Tel Avivo Ben Guriono oro uosto su Izraelyje įstrigusiais lietuviais dar kartą nukeltas, svarstomos kitos alternatyvas, kaip susigrąžinti piliečius atgal į šalį, sako Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas.

„Labai gaila, bet gerų žinių neturime, skrydis vėl nukeltas. Kol kas ir data ir laikas, kuris nurodytas, yra už 12–14 valandų nuo dabar“, – LRT radijui antradienį sakė jis.

Iš pradžių skrydis buvo planuotas naktį iš pirmadienio į antradienį, vėliau jis buvo nukeltas į antradienio rytą.

„Apkrovimas ir daug kompanijų apskritai atsisako skristi į Izraelį. Dar ir blogos naujienos, kad ir tie skrydžiai komerciniai, reguliarūs reisai taip pat yra atšaukiami“, – sakė NKVC vadovas.

V. Vitkauskas vadovas teigė, kad taip pat svarstoma galimybė Lietuvos piliečius iš palestiniečių grupuotės „Hamas“ atakuoto Izraelio parsigabenti šalies kariniais lėktuvais.

„Mes orientuojamės į tai, kad būtų kuo greičiau žmonės pargabenti į Lietuvą“, – sakė jis.

Norintieji sugrįžti iš Izraelio į Lietuvą planavo tą padaryti verslininko Gedimino Žiemelio valdomos aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ bendrovės „Skyllence“ organizuojamu skrydžiu, tokių žmonių buvo apie 170.

„Vakar vakaro duomenimis (...), tų žmonių, kurie lūkuriuoja oro uostuose neturėjo galimybės patekti į šitą skrydį, nebuvo“, – sakė NKVC vadovas.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad dėl atšaukiamų skrydžių „tie skaičiai augs“. Jis ragino norinčiuosius grįžti į Lietuvą kreiptis į ambasadą.

Tarp maždaug 170 keleivių į Lietuvą skris ir 41 maldininkas, kurie negalėjo laiku grįžti namo įstrigę Betliejuje, Izraelio okupuotame Vakarų Krante. Užtikrinant piligrimų grupės kontrolės posto kirtimą, kelionę namo prireikė valstybės pagalbos.

„Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Konflikto metu žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo palestiniečių kovotojų ir Izraelio konflikto pradžios Gazos Ruože savo namus paliko daugiau kaip 123 tūkst. žmonių.

Tuo metu Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos teigimu, Lietuvos ambasados Izraelyje konsulinėje registracijoje nurodomi apie 7 tūkst. Izraelyje gyvenančių Lietuvos piliečių, dar apie 500 asmenų šalyje vieši kaip turistai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode