Parama dėkojame




Sprogimas

Pasibaigus sezonui pinga įvažiavimas į Neringą


neringaNuo penktadienio, rugsėjo 16-osios, pradedami taikyti mažesni vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą dydžiai lengviesiems automobiliams, automobiliams-gyvenamiesiems namams bei automobiliams, tempiantiems gyvenamąjį namą.

Kaip pranešė Neringos savivaldybė, pasibaigus aktyviajam sezonui lengviesiems automobiliams rinkliavos dydis mažėja tris kartus – nuo 30 iki 10 eurų už įvažiavimą, o automobiliams-gyvenamiesiems namams bei automobiliams, tempiantiems gyvenamąjį namą, mažėja trečdaliu – nuo 30 iki 20 eurų. 

Didesnė rinkliava šioms transporto priemonių grupėms taikoma kiek daugiau nei tris mėnesius nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 15-osios, kai Neringa tampa labiausiai apkrauta automobiliais ir susiduria su šių ir kitų transporto priemonių statymo problemomis. Taip siekiama plėtoti integruotą įvairiarūšį transportą – riboti individualiais automobiliais trumpam laikui atvykstančių žmonių srautą, pakviečiant rinktis susisiekimo alternatyvas.

Vietinė rinkliava minėtoms transporto priemonių grupėms mažėja festivalio „Sveika, Neringa!” išvakarėse.

Šeštadienį vyksiančio festivalio svečiai galės dalyvauti renginių gausoje, taip pat turės galimybę prisidėti prie Kuršių nerijos išsaugojimo, tvarkydami aplinką įprastai lankytojams uždarose teritorijose.

Dar mažesnis, 5 eurus siekiantis, vietinės rinkliavos dydis lengviesiems automobiliams įsigalios lapkričio 1-ąją. Jis bus taikomas iki balandžio 30-osios.

Šiuo periodu pigiau mokės ir važiuojantieji automobiliais-gyvenamaisiais namais. Nuo lapkričio mėnesio rinkliava taip pat mažės autobusams bei krovininiams automobiliams, kurių bendroji masė iki 5,5 tonos.

Neringos savivaldybė primena, kad rudens mėnesiais galios ir įvažiavimo lengvatos. Už įvažiavimą nereikės mokėti asmenims, vykstantiems lengvaisiais automobiliais į Pasaulinės turizmo dienos minėjimo renginius – paskutinio rugsėjo savaitgalio penktadienį (rugsėjo 30-ąją) nuo 12 val. iki kitos dienos, šeštadienio, 12 valandos.

Tarybos sprendimu nuo spalio 21-osios iki spalio 31-osios įvesta lengvata visos šalies mokykliniams.

Atsižvelgiant į tai, kad Seimas nuo 2020 metų paskelbė nedarbo dieną lapkričio 2-ąją (Vėlines), nustatyta, kad nuo rinkliavos atleidžiami ne tik lapkričio 1-ąją, bet ir lapkričio 2-ąją lengvaisiais automobiliais į Neringą vykstantys asmenys.

Nuo įvažiavimo mokesčio taip pat atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais į tradicinius žiemos ir pavasario renginius – vasario mėnesį vykstančią „Stintapūkio“ šventę bei balandžio mėnesį – „Žiobrines“.

sumin.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode