Sprogimas

A. Dulkys: svarstoma iki septynių dienų trumpinti izoliacijos laiką

laikaPastebint specialistų trūkumą, svarstoma iki septynių dienų trumpinti izoliaciją dėl COVID-19, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Jeigu šiandien turime dešimties dienų, tai galėtume pagalvoti apie trumpesnį laikotarpį, nes esame tame etape, kai turime rūpintis specialistais ne tik sveikatos apsaugos sistemoje, bet ir kitose valstybei svarbiose kritinėse funkcijose, nes žmonės vis tiek užsikrečia“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

„Svarstysime iki septynių dienų“, – pridūrė jis.

Nuo pirmadienio taip pat įsigaliojo nauja tvarka gydymo, slaugos ir socialinės globos įstaigose, kai pasiskiepiję ir persirgę sąlytį su COVID-19 sergančiuoju turėję darbuotojai, gavę neigiamą PGR tyrimo rezultatą ir nejaučiantys simptomų, gali tęsti darbą.

Išimtis dėl PGR tyrimo atlikimo yra numatyta sąlytį turėjusiems darbuotojams, kurie COVID-19 liga persirgo neseniai, trijų mėnesių laikotarpiu.

Nepaskiepytiems arba ne pagal pilną schemą paskiepytiems, taip pat daugiau nei prieš 210 dienų persirgusiems darbuotojams po sąlyčio su sergančiu COVID-19 liga reikia izoliuotis 10 dienų.

Nuo sausio 10 dienos taip pat nebeliko griežtesnių izoliacijos reikalavimų asmenims, kurie turėjo sąlytį su omikron atmaina užsikrėtusiu asmeniu. Visi sąlytį turėję žmonės, nepriklausomai nuo užsikrėtusiajam nustatytos koronaviruso atmainos, izoliuosis įprasta tvarka.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode