Sprogimas

Didėjant akcizams brangs stiprieji gėrimai bei tabakas

Nuo sausio 1-osios didėja alkoholio ir rūkalų akcizai. Dėl to pabrangs visi stiprieji gėrimai bei tabako gaminiai. 

Nauji akcizai bus taikomi alui, vynui iš šviežių vynuogių ir kitiems fermentuotiems gėrimams, tarpiniams produktams, etilo alkoholiui, cigaretėms, cigarams bei cigarilėms, rūkomajam tabakui, kaitinamojo tabako produktams, elektroninių cigarečių skysčiui ir neapdorotam tabakui. 

Skaičiuojama, kad pusė litro sidro pabrangs apie 8 centus, vynuogių vynas virš 8,5 laipsnio – 10  centų, už alkoholinius kokteilius teks mokėti 9 centais daugiau, už vermutą iki 15 laipsnių – 9 centais, o 15 laipsnių ir stipresnis spirituotas vynas – 12 centų.  

Stipriųjų gėrimų kaina augs labiausiai: už pusę litro degtinės, trauktinės, brendžio, stipraus likerio teks sumokėti 32 centais daugiau, o mažiausiai brangs alus (5,5 laipsnio stiprumo) – 2 centais.

20 vienetų cigarečių pakelis pabrangs 17 centų, cigarų ir cigarilių pakelis (20 g tabako) – 27 centais, 20 g rūkomojo tabako pakuotė – 17 centų, kaitinamojo tabako produktai (20 vnt., 6,1 g tabako) – 27 centais, o 2 ml elektroninių cigarečių skysčio – 7 centais.   

Iš alkoholio akcizų valstybės biudžetas 2022 metais papildomai gaus apie 17,3 mln. eurų pajamų, iš tabako – apie 12 mln. eurų.  

Budaslt. nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode