Parama dėkojame




Sprogimas

Prireikus įvesti karantiną, jis būtų trumpas, bet griežtas – I. Šimonytė

grieTuo atveju, jeigu Lietuvoje vėl prireiktų įvesti karantiną, jis būtų trumpas, bet griežtas, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Jeigu ligoninės reanimacijose užsipildys iki kažkokio kritinio taško, manau, kad galima tikėtis griežto karantino. Trumpo, bet griežto“, – sekmadienį transliuotame interviu TV3 žinioms sakė premjerė.

Ji priminė, kad Vyriausybė yra nusprendusi griežtus ribojimus įvesti tuo atveju, jeigu užimtumas reanimacijose pasiektų 240 lovų.

I. Šimonytės teigimu, ar šalis gali pasiekti šią situaciją, priklauso tik nuo žmonių ir jų atsakingumo.

„Dabar yra užimta maždaug pusė šito kiekio, vienu metu mes ta linkme artėjome, paskui nutolome, dabar situacija yra tarsi stabili, bet manau, kad tikrai nereikia savęs apsigaudinėti, tikrai tas lovų užsipildymas vienoks ar kitoks bus“, – sakė ji.

„Tai labiausiai priklauso nuo žmonių. Jeigu dabar žmonės nusprendė, kad situacija yra stabili, šventės ir galima atsipalaiduoti, kaukių nedėvėti, būriuotis, šokti, dainuoti su žmonėmis, su kuriais nesi artimame rate, tai žinoma, kad yra tikimybė, kad atvejų skaičius augs labai sparčiai“, – kalbėjo premjerė.

Sekmadienį Statistikos departamento skelbtais duomenimis, ligoninėse gydoma 1143 COVID-19 sergančių pacientų, 115 iš jų – reanimacijoje.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode