Parama dėkojame




Sprogimas

Keičiasi adresų rašymo tvarka Lietuvoje

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui tobulinti Adresų formavimo taisykles – nuo šiol, nurodant siuntos gavėjo adresą, kartu reikės nurodyti ir pašto kodą.

Visoje Lietuvoje yra vienodai pavadintų gyvenamųjų vietovių ir gatvių, todėl pašto darbuotojams, papildomai peržiūrintiems netiksliai adresuotas siuntas ir mėginantiems patikslinti nurodytus gavėjų adresus, pašto kodai padės nustatyti tikrąjį adresatą.

„Visiems svarbu, kad siuntos gavėjus pasiektų saugiai ir laiku. Siekiant pagerinti siuntų pristatymo kokybę, buvo priimtas sprendimas patikslinti Adresų formavimo taisykles ir nustatyti, kad pašto kodas yra viena iš sudedamųjų adreso dalių“, – sakė Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Adresų formavimo taisyklių pakeitimais siekiama:

-    papildyti adresą pašto kodo duomenimis;
-    atsisakyti perteklinių adreso formavimo duomenų – išbraukti savivaldybės, seniūnijos, gyvenamosios vietovės ir gatvės kodus;
-    nustatyti, kad rašant dokumentuose adresą jo sudedamosios dalys būtų išdėstytos pagal susisiekimo ministro tvirtinamas universaliosios pašto paslaugos teikimo taisykles;
-    patikslinti adreso, pastatų ir juose esančių patalpų apibrėžtis – atsisakyti dviprasmiškai vertintinų formuluočių;
-    nustatyti, kad adresų objektais nėra laikinieji pastatai ir pastatų priklausiniai, kurie negali būti suformuoti kaip atskiri nekilnojamojo turto objektai, taip pat Lietuvos Respublikos jūrinėje teritorijoje esantys pastatai ir pastatų priklausiniai, butai ar negyvenamosios patalpos, suformuoti kaip atskiri nekilnojamojo turto objektai.

Nutarimu siūloma savivaldybėms iki 2023 m. sausio 1 d. suteikti trūkstamus adresus objektams ir nuolat organizuoti gatvių pavadinimų ir adresų objektų numerių gamybą, įrengimą, pritvirtinimą, priežiūrą ir keitimą.

LR Vyriausybės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode