Sprogimas

Seime – karštos diskusijos dėl kitų metų biudžeto: 10 citatų

karstosSeimui antradienį priėmus 2022 metų biudžetą, BNS pateikia kai kurių Seimo narių pasisakymus diskusijose.

Premjerė Ingrida Šimonytė: „Valstybei yra geriau turėti biudžetą, nei jo neturėti“.

Konservatorius Mindaugas Lingė:„Klausant opozicijos atstovų labai sudėtinga suprasti, kada ji nuoširdi – ar tada, kai ieško priežasčių, kaip nebalsuoti  už biudžetą ir kaltina, kad skola didinama, ar tada kai registruoja brangius pasiūlymas didinti pensijas, socialines išmokas, vaiko pinigus“.  

„Valstietis“ Dainius Gaižauskas: „Suprantu, kad krizė Vyriausybėje, bet kad krizė Seime, niekas nepranešė. O kas valstybėje, krizė? Visiškai. Jeigu visiškai krizė, tada reikia naujų rinkimų“.

„Darbietis“ Artūras Skardžius: „Vyriausybės vertybinę politiką ištiko bankrotas (...) atėjo laikas šiai Vyriausybei susirinkti žaislus ir lipti iš smėlio dėžės lauk“.  

Liberalas Eugenijus Gentvilas: „Biudžetas yra geras, bet opozicija nedrįsta to pasakyti, nes tokia jos priedermė“.

Socialdemokratas Gintautas Paluckas: „Matau ir konservatorius, ir liberalus Seimo salės pakampėse“.

Konservatorius Kęstutis Masiulis: „Noriu padėkoti tiems keliems opozicijos atstovams, kurie labai valstybiškai pasielgė ir parėmė šį biudžetą“.

Socialdemokratas Algirdas Sysas: „Senėjančiai visuomenei neužtenka būti tarp keturių sienų. Pirmiausia jai reikia gauti naujų įgūdžių, dalyvauti darbo rinkoje ir taip dalyvauti įvairiuose dalykuose“. 

Konservatorius Mykolas Majauskas: „Turime įsipareigojimą visuomenei užtikrinti, kad pajamos žmonių į rankas augtų kartais sparčiau nei auga kainos“.   

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Algirdas Butkevičius: „Metų pabaigoje infliacija sieks 10 proc., todėl realus gyventojų pajamų padidinimas augs apie 2-4 procentus“.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode