Sprogimas

Prokuratūra: vaiko mirties dėl COVID-19 tyrime ekspertų išvados dar nėra gauta

mirtiesVaiko mirties dėl COVID-19 tyrime prokurorai ekspertų išvados dar nėra gavę, jo laukiama artimiausiu metu, pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas mažamečio mirties priežasčiai nustatyti buvo pradėtas rugsėjo 1 dieną, dėl teismo medicinos tyrimo į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Šiaulių skyrių buvo kreiptasi rugsėjo 2-ąją.

Pasak pranešimo, iki pirmadienio 12 val. Telšių apylinkės prokuratūra oficialaus atsakymo dar nėra sulaukusi, tačiau jis jau išsiųstas ir turėtų būti gautas artimiausiu metu.

„Turimais duomenimis, nurodytą tyrimą Valstybinės teismo medicinos tarnybos Šiaulių skyriaus specialistai baigė šių metų gruodžio 6 dieną, atsakymas ikiteisminio tyrimo institucijai yra išsiųstas paštu ir turi būti gautas artimiausiu metu“, – sakoma pranešime.

Pasak prokuratūros, įprasta tokio pobūdžio teismo medicinos tyrimo ir išvados pateikimo trukmė siekia 3–4 mėnesius.

Gavęs teismo medicinos ekspertų išvadą bei atsižvelgdamas į kitus gautus duomenis prokuroras priima sprendimą dėl tolesnės ikiteisminio tyrimo eigos: papildomų tyrimo veiksmų atlikimo, ikiteisminio tyrimo nutraukimo arba tyrimo perkvalifikavimo.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje buvo registruota pirma vaiko mirtis nuo koronaviruso. Tai šeštadienį vėlai vakare savo „Facebook“ paskyros įraše patvirtino ir Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus analitikas Jonas Bačelis.

Anot jo, vaikas mirė rugsėjo mėnesį, tačiau tikslią mirties priežastį dar turėjo nustatyti Valstybinė teismo medicinos tarnyba.

„Kitaip tariant, tas vienerių metų amžiaus vaikas mirė ne tik turėdamas teigiamą COVID testą, bet teismo medicinos ekspertizė nustatė, kad jo pagrindinė mirties priežastis buvo COVID“, – rašė J. Bačelis.

Iki šiol jauniausio žmogaus mirtis buvo registruota 20–29 metų amžiaus grupėje.

Nuo pandemijos pradžios Lietuvoje nuo koronaviruso iš viso mirė beveik 7 tūkst. žmonių.


SAM nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode