Sprogimas

G. Landsbergis pateikė premjerei raštišką atsistatydinimo pareiškimą

rastUžsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį išsiuntė premjerei Ingridai Šimonytei raštišką atsistatydinimo pareiškimą dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, BNS patvirtino ministro atstovė spaudai.

„Patvirtinu“, – sakė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė, paprašyta patvirtinti informaciją apie išsiųstą pareiškimą.

Pareiškime G. Landsbergis prašo priimti jo atsistatydinimą dėl padėties, „susijusios su po JAV įvestų sankcijų besitęsiančių baltarusiškų krovinių per Lietuvą gabenimu“.

Ministras tvirtina „suprantantis, kokius reputacinius iššūkius tai kelia (...) Lietuvos Respublikos Vyriausybei“.

Pareiškimą G. Landsbergis premjerei išsiuntė praėjus dienai po to, kai Seime pranešė jai pasakęs, jog yra pasiruošęs trauktis iš pareigų ir laukia ministrės pirmininkės atsakymo.

Apie pasirengimą trauktis skelbė ir susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pareiškė, kad negalima laukti, kol ministrų pasisakymai bus įvertinti premjerės. Anot jo, įprastai politikai „pateikia atsistatydinimo pareiškimą ir tada kitos institucijos priima atitinkamus sprendimus“.

Trečiadienį įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, jų tranzitas per Lietuvą nesustojo, nors susisiekimo ministras anksčiau teigė, kad tai įvyks. „Belaruskalij“ dar lapkritį atlikus avansinį mokėjimą geležinkeliams už paslaugas, šių lėšų gali pakakti pervežimams gruodį, sausį ir vasarį.

Lietuvos Vyriausybė po sankcijų įsigaliojimo paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode