Sprogimas

Prezidento patarėja: situacija pasienyje su Baltarusija stabilizavosi, bet dar nėra gera

geraPrezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė sako, kad situacija dėl neteisėtos migracijos pasienyje su Baltarusija stabilizavosi, bet dar nėra gera.

Patarėja taip pat teigė, kad rezultatą davė ir buvusios Vokietijos kanclerės Angelos Merkel skambutis Baltarusijos autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai.

„Situacija gal ir stabilizavosi, tačiau nemanome, kad ji pasibaigė. A. Merkel skambutis taip pat davė rezultatą. Tiesa, gal ne ilgalaikį, tačiau tuo momentu, kai įsijungia Europos Sąjungos institucijos, mums, Lenkijai ir Latvijai tas padėjo“, – ketvirtadienį LRT sakė A. Skaisgirytė.

Jos teigimu, situacija nėra gera, nes Baltarusijoje vis dar likę neteisėtų migrantų, taip pat yra klausimų dėl Europos Sąjungos migracijos politikos, fizinio barjero statybos.

„Migrantai skraidinti iš Baltarusijos. Kiek žinau, jų išskraidinta virš 3 tūkst. Žinoma, tai nėra visi, kurie atvyko, todėl nesakome, kad situacija jau gera ir taškas. Atvirkščiai – vis dar lieka tie klausimai, kurie susiję su ES teisės aktų keitimais, fizinio barjero statyba, juos prezidentas ketina iškelti kitą savaitę vyksiančioje Europos Vadovų Taryboje“, – teigė prezidento patarėja.

Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija apgręžti 65 neteisėti migrantai, kai parą prieš bandymų kirsti sieną neužfiksuota.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko per 7,9 tūkst., tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode